Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 14:12:19

Daniel Drápala rezignoval na funkci člena rady města

Daniel Drápala rezignoval na funkci člena rady města

Daniel Drápala rezignoval k datu 18. února 2013 na funkci člena Rady města Rožnov pod Radhoštěm. Důvodem je jeho pracovní vytížení na Masarykově univerzitě v Brně a také v České národopisné společnosti, které od roku 2008 předsedá.

 

Funkci radního města Rožnov pod Radhoštěm vykonával Daniel Drápala ve volebním období v letech 2010-2013. 18. února na tento post rezignoval. „Od roku 2012 zaštiťuji v roli řešitele rozsáhlý vědecko-výzkumný projekt aplikovaného výzkumu národní a kulturní identity. Po analýze průběhu prvních měsíců realizace a s přihlédnutím k participaci na dalších aktivitách a projektech České národopisné společnosti a Masarykovy univerzity, případně dalších paměťových institucí jsem dospěl k přesvědčení, že úkoly spjaté s funkcí radního města a člena valných hromad městských společností bych do budoucna nemohl vždy vykonávat s odpovídajícím nasazením. A protože nejsem příznivcem polovičatostí a formálních funkcí, rozhodl jsem se rezignovat na tento post. Mé rozhodnutí bylo zjednodušeno i skutečností, že KDU-ČSL je schopna místo mne nabídnout kvalitního a důvěryhodného kandidáta na obsazení postu člena rady města. Svého zapojení do dění v Rožnově pod Radhoštěm se ovšem zcela nevzdávám a dle svých časových možností se i nadále budu spolupodílet na činnosti zastupitelstva města, kulturní komise, redakční rady Rožnovských malých tisků, ale třeba i jedinečného a pro identitu Rožnova významného projektu Městské knihovny Město v mé paměti," uvedl v rezignaci předané starostce Rožnova Markétě Blinkové Daniel Drápala.

Na jednání zastupitelstva města v úterý 5. 3. byl do funkce člena rady města zvolen Jaromír Koryčanský (KDU-ČSL), který tak doplnil dalšího nového radního Rudolfa Billa (ODS).

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama