Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 14:29:23

Rožnov má nového zastupitele, členy rady města i místostarostu

Rožnov má nového zastupitele, členy rady města i místostarostu

Nový zastupitel, dva členové rady města a místostarosta Rožnova. To jsou změny v orgánech města Rožnov p.R., které nastaly v průběhu úterního jednání zastupitelstva.

Jedním z prvních bodů úterního zasedání Zastupitelstva města Rožnov pod Radhoštěm bylo složení slibu nového člena zastupitelstva. Tím se po rezignaci Aloise Vychodila a následných rezignacích náhradníků (Václav Majkus, Monika Procházková, Vojtěch Rýznar a Jindřich Seibert) stal Martin Maliňák (ODS).

Ve volbách do zastupitelstva města v roce 2010 získal Martin Maliňák celkem 1.093 hlasů a skončil jako pátý náhradník. Všichni výše postavení náhradníci ovšem zaslali starostce města Markétě Blinkové rezignační dopisy na své posty náhradníků, a tak se novým členem zastupitelstva města stal právě Martin Maliňák.

Pro rožnovské zastupitelstvo nejsou obměny jeho členů ničím novým. V říjnu 2011 došlo k výměně u Sdružení nezávislých kandidátů Zdravý Rožnov (místo Jarmily Mikuláškové nastoupil Karel Gardaš – více zde), v únoru 2012 nahradil Jaromír Koryčanský Martina Blahu (více zde) a v září 2012 „nastoupili“ na posty zastupitelů za Věci Veřejné Radim Janča a Drahomíra Koňaříková (více zde). Už teď lze s jistotou říci, že se nejedná o poslední změny v zastupitelstvu města. V závěru včerejšího jednání totiž z důvodu plánovaného dlouhodobého pobytu v zahraniční rezignovala na funkci členky zastupitelstva Blanka Mikolajková (Zdravý Rožnov). Nový zastupitel složí slib na dubnovém jednání rožnovských zastupitelů.

Kromě změny v zastupitelstvu Rožnova došlo k dvojí obměně také v radě města. Zde byl místo bývalého místostarosty Aloise Vychodila členem rady zvolen Rudolf Bill. Rezignaci na funkci radního podal k rukám starostky Markéty Blinkové také Daniel Drápala (více zde) a místo něj pak zastupitelé zvolili členem rady města Jaromíra Koryčanského (oba KDU-ČSL).

Na jednání Zastupitelstva města Rožnov pod Radhoštěm byl zvolen také nový místostarosta Rožnova. Stal se jím Ivo Hanáček. Více o volbě místostarosty zde.

Fotografie naleznete zde.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama