Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 14:40:36

Finanční prostředky z grantů schváleny

Finanční prostředky z grantů schváleny

Tři miliony čtyři sta pět tisíc korun rozdělili zastupitelé mezi žadatele o finanční podporu z grantového systému města. Původní celková částka ve čtyřech vyhlášených oblastech (kultura, sport, sociální oblast, živ. prostředí) 3,58 mil. zůstala ...

Tři miliony čtyři sta pět tisíc korun rozdělili zastupitelé mezi žadatele o finanční podporu z grantového systému města. Původní celková částka ve čtyřech vyhlášených oblastech (kultura, sport, sociální oblast, živ. prostředí) 3,58 mil. zůstala nedočerpaná - v oblasti kultury o 146 tisíc a v oblasti životního prostředí o 28 tisíc. Zájemci o finanční podporu v těchto dvou oblastech tak mohou mimořádná žádat o dotaci ve druhém kole grantů. Projekty musí předložit do 31.3.2013.

Zastupitelé Rožnova pod Radhoštěm schválili na svém zasedání 5. března přidělení finančních prostředků z grantového systému města jednotlivým žadatelům. Ti tak do konce měsíce obdrží z města grantovou smlouvu, po jejímž podepsání mohou začít čerpat přidělené finanční prostředky.

„Grantové komise pro jednotlivé oblasti posuzovaly předložené žádosti o poskytnutí grantu ve dvou kolech (s výjimkou grantové komise pro životní prostředí, která předložené projekty posuzovala jen v jednom kole). Na první kola jednání komisí byli pozváni žadatelé s grantovým požadavkem vyšším než 40 000,- Kč k prezentaci svých projektů v souladu s článkem V. Zásad pro poskytování grantů z rozpočtu města Rožnova pod Radhoštěm,“ popsala postup schvalování projektů starostka Rožnova Markéta Blinková.

V oblasti kultury a životního prostředí nebyly vyčerpány všechny alokované finanční prostředky. Zastupitelé města tak mimořádně schválili vyhlášení druhého kola podávání žádostí o finanční podporu z grantového systému města. Ve zmíněných dvou oblastech tak mohou žadatelé předkládat projekty do 31.3.2013.

Do grantového systému města přišlo v závěru roku 2012 celkem 80 projektů v celkovém objemu požadovaných financí 5,6 milionu korun.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama