Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 15:06:18

V Rožnově zasedalo zastupitelstvo města

 V Rožnově zasedalo zastupitelstvo města

První letošní zasedání Zastupitelstva města Rožnov pod Radhoštěm se uskutečnilo v úterý 5. března 2013. Zastupitelé na něm projednávali téměř tři desítky bodů z různých oblastí činnosti města.

Hned v úvodu jednání složil slib nový člen rožnovského zastupitelstva Martin Maliňák a proběhla také volba nového místostarosty města (více zde) a dvou nových členů rady města (více zde). Po schválení programu jednání (staženy byly dva body předkládané odborem správy majetku a doplněn byl bod týkající se informací o probíhajícím soudním sporu s IPR) byli rožnovští zastupitelé informováni o kontrole plnění úkolů zastupitelstva města a o činnosti rady města. Členové rady města se od posledního zasedání zastupitelstva sešli na šesti jednáních, na kterých projednali celkem 98 bodů. Jednotlivá usnesení z jednání rady města Rožnov pod Radhoštěm jsou mimo jiné zveřejněna na internetových stránkách města (zde).

Vzápětí přišla na řadu podání finančního odboru. Prvním z nich bylo podání o rozpočtových opatřeních (více zde). Následovalo schválení grantů na rok 2013 (více zde), schválení daru městu Frenštát p.R. (více zde) a rozpočtového výhledu na roky 2014 – 2018 (více zde).

Odbor správy majetku následně předložil zastupitelům řadu tradičních bodů týkajících se smluv na prodej, koupi nebo převod pozemků. Všechny předložené body byly schváleny.

Na program jednání se poté dostala podání odboru projektového rozvoje, ve kterých zastupitelé schválili partnerství Rožnova a Považské Bystrice na projektu „Túlanie sa s objektívom“ a projednali také informace ze zasedání Řídící komise strategického plánu rozvoje města Rožnov pod Radhoštěm a k současné aktualizaci Strategického plánu a přípravě nového Akčního plánu města (strategický plán města naleznete zde). Po dvou podáních odboru výstavby a územního plánování, ve kterých zastupitelé schválili vzorovou smlouvu o způsobu úhrady nákladů spojených s pořízením územně plánovací dokumentace a jejich změn a žádosti o výjimky z Podmínek úhrady nákladů na pořízení územně plánovací dokumentace a územně plánovacích podkladů a jejich změn v rámci změny č.1 územního plánu Rožnov pod Radhoštěm, přišla na řadu ostatní podání. V nich byl místostarosta města Václav Mikušek delegován jako zástupce města v Místní akční skupině Rožnovsko, zvolen byl nový člen finančního výboru (Václav Majkus místo rezignujícího Vojtěcha Rýznara), starostka Rožnova p.R. Markéta Blinková byla zvolena do představenstva společnosti VaK Vsetín a.s. a Valašská vodohospodářská a.s. a místostarosta Rožnova Václav Mikušek do představenstva Sdružení obcí Mikroregionu Vsetínsko. 

Zastupitel Karel Gardaš následně požádal zastupitele o časové posunutí navrhovaného řešení křižovatky u městské knihovny do doby finalizace generelu dopravy, tento návrh byla ale zamítnut.

Zastupitelé města ještě schválili poskytnutí dotace ve výši 360 tis. korun Tělovýchovné jednotě Rožnov pod Radhoštěm účelově určené na nákup elektrické energie, plynu a vodného a stočného v roce 2013 v souvislosti se zajištěním hlavní činnosti příjemce, to je provozováním sportovní činnosti.

V rámci informací v závěru jednání informoval Zdeněk Petružela ze sociálního odboru rožnovského MěÚ o vyhodnocení realizace probačního programu „Právo na každý den“ a Dušan Vrážel z odboru školství představil návrh systému financování sportu v následujícím období.

Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama