Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2013 15:32:26

Den otevřených dveří v Domově pro seniory

Den otevřených dveří v Domově pro seniory

Desítky zájemců z řad veřejnosti i rožnovských škol se přišly ve středu 6. března podívat do Domova pro seniory (dále také Domov). Konal se tady tradiční Den otevřených dveří.

Hned u vstupu se zájemci o život v Domově pro seniory mohli na výstavě seznámit s rukodělnými výrobky, které klienti rožnovského Domova v rámci své činnosti vytváří. Nádherné krajky, ale také velikonoční výzdoba všechny naladila na další prohlídku prostor Domova, při které se mohli návštěvníci seznámit s tím, jak klienti Domova pro seniory žijí, jak se stravují a jaké mají možnosti k aktivizaci.

„Den otevřených dveří je pravidelnou akcí, která je u nás už podruhé organizována ve spolupráci se sjednocenou organizací slabozrakých a nevidomých. Také dnes se mohou všichni přítomní podívat a vyzkoušet si pomůcky a techniku, kterou používají slabozrací a nevidomí,“ prozradil vedoucí rožnovského zařízení Ladislav Drozd, který Domovem provedl také starostku Rožnova Markétou Blinkovou.

„Byli jsme se podívat především na místa, kde do budoucna kraj plánuje vybudování domků pro klienty ze Zašové. A také jsme s panem vedoucím jednali o rekonstrukci pavilonu „B“, která byla bohužel opět o celý rok odložena. To samozřejmě velmi komplikuje práci v Domově a já jsem panu Drozdovi slíbila, že vše projednám s krajskou radní pro sociální oblast Taťánou Nersesjan,“ uvedla starostka Blinková.

Domov pro seniory v Rožnově pod Radhoštěm je krajské zařízení a v současnosti je jeho kapacita zcela zaplněna. Pracovníci Domova se starají o celkem 204 seniorů.

Fotografie naleznete zde.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama