MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2013 12:04:16

„Broukpytlíkismus“ Víta Bárty

 „Broukpytlíkismus“ Víta Bárty

Lepší drzé čelo, než poplužní dvůr, zní jedno staré přísloví. Toho se drží i novopečený předseda Věcí veřejných, poslanec Vít Bárta. Předseda strany, která v krajských volbách naprosto vyhořela a není tak zastoupena v krajském zastupitelstvu.

Člověk, který zbohatl na šmírování druhých, u něhož média poukázala na to, že zneužíval svojí detektivní agenturu na sledování a diskreditaci politických konkurentů a který bezskrupulózně šel do politiky proto, aby získal veřejné zakázky, dorazil minulý týden na Zastupitelstvo Středočeského kraje kázat o tom, jak bychom to měli dělat. A prý nás bude hlídat.

Nevím, zda to mám brát jako výhrůžku a ohlížet se, zda nebudu mít já či mí spolupracovníci za sebou Bártovy gorily, jako tomu bylo na Praze 1, Praze 5 či Praze 11. Věcný obsah totiž neměla Bártova kritika žádný. Někde si přečetl – sám neví pořádně kde – že Středočeský kraj přijde o evropské dotace. Přitom všechny dosud proběhlé či probíhající kontroly toto riziko vylučují a vedení kraje dělá vše pro to, abychom využili stávající prostředky v maximální možné míře. Pokud chce být pan Bárta aspoň trochu užitečný, měl by si stoupnout před Ministerstvo pro místní rozvoj, kam přivedl se svými Věcmi veřejnými pana ministra Jankovského a začít vykřikovat tam. Jestli je někde problém, pak v koordinaci využívání fondů jednotlivými ministerstvy a v systému kontroly, na což poukázaly všechny audity Evropské unie.

Pan Bárta však ví, že tam by jeho apely byly směšné, protože by musel přiznat svoje vlastní selhání a selhání své strany. A vzhledem ke vztahům mezi bývalými spolustraníky není vyloučeno, že na rozdíl od zastupitelů Středočeského kraje by se zde slušného přijetí nejspíš nedočkal.

 MVDr. Josef Řihák

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama