Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2013 11:06:06

Zasedala povodňová komise. Naštěstí pouze cvičně.

 Zasedala povodňová komise. Naštěstí pouze cvičně.

Ve středu 27. března zasedala v Rožnově pod Radhoštěm povodňová komise města. Jednalo se o pravidelné cvičení, které má za cíl prověřit připravenost členů povodňové komise na případné povodně.

 

Zasedání povodňové komise zahájila starostka Rožnova Markéta Blinková, která je zároveň předsedkyní této komise. V rámci připraveného programu byli členové komise informováni o stavu zpracování digitálního povodňového plánu města, o projektu INCA-CE a o plánovaných protipovodňových prohlídkách na tocích.

Tajemnice povodňové komise města Marie Hrabovská seznámila její členy s obsahem digitálního povodňového plánu, jehož znění je vyvěšeno na stránkách města. Občané Rožnova v něm mohou najít řadu důležitých informací pro případ povodně. Mimo jiné i místa vodoměrných profilů typu „B“ na Rožnovské Bečvě ( Bučiský most) a typu „C“ na Hážovce. „Pomocí těchto zařízení je možné sledovat aktuální výšku hladiny toku,“ uvedla Marie Hrabovská.

Město Rožnov se také zapojilo do projektu INCA-CE, který je realizován ve spolupráci s ČHMU Brno, a díky kterému bude město a povodňová komise získávat včas aktuální informace a varování před lokálními přívalovými srážkami.

V rámci jednání zazněla rovněž informace o stavu plánovaných oprav jednotlivých toků na katastru města. V letošním roce by měly probíhat práce na Hornopaseckém potoku a v místní části Sladské, které budou zajišťovány správcem toku. Na Rožnovské Bečvě a Hážovce plánuje správce toku, v případě získání výjimky od Správy Chráněné krajinné oblasti Beskydy, odtěžení štěrkových nánosů.

„V příštím měsíci proběhnou také protipovodňové prohlídky na Rožnovské Bečvě a důležitých přítocích. Těchto prohlídek se kromě členů povodňové komise města zúčastní také zástupci správců toků a SCHKO Beskydy,“ uzavřela Marie Hrabovská.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama