ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2013 10:09:59

Anděl bude hostit preventivní akci u příležitosti Světového dne zdraví

Anděl bude hostit preventivní akci u příležitosti Světového dne zdraví

Pod záštitou starosty Prahy 5 Ing. Miroslava Zeleného a ministra zdravotnictví Doc. MUDr. Leoše Hegera, CSc. se centrum Smíchova stane 6. dubna 2013 místem konání oslav Světového dne zdraví.

Mezi 11. a 18. hodinou bude na pěší zóně Anděl připraven zastřešený prostor, ve kterém lékaři a studenti medicíny pomohou návštěvníkům diagnostikovat jejich současný zdravotní stav. Nechat změřit si budete moci například obsah glukózy v krvi, krevní tlak, stanovit BMI a procento tělesného tuku. Netradiční součástí programu bude možnost vyzkoušet si oblek pro simulaci obezity. Odborníci vám v případě zájmu sestaví zdravý jídelníček, či pomohou se sportovním nutričním poradenstvím. Kuřáky jistě zaujme měření CO a informace od poradců z linky pro odvykání kouření.

„Světový den zdraví se slaví po celém světě v den výročí založení Světové zdravotnické organizace (WHO), kterým je na 7. duben 1948. Letošním tématem je osvěta mezi lidmi o hypertenzi, tedy vysokém krevním tlaku. Rád bych poděkoval lidem z neziskového sektoru, kteří se na této skvělé akci podílejí a kterým očividně záleží na zdraví ostatních lidí,“ ocenil spolupořadatele starosta Prahy 5 Ing. Miroslav Zelený.

Hypertenze, neboli vysoký krevní tlak, je jednou z nejčastějších kardiovaskulárních chorob. Dle statistik se právě s hypertenzí léčí každý pátý dospělý člověk. Cílem kampaně je zvýšit povědomí u veřejnosti nejen o důsledcích, ale především o příčinách této nemoci.

Pořadatelem letošní akce u Anděla je česká pobočka mezinárodní organizace IFMSA, která spojuje více než milion studentů medicíny po celém světě. K nejznámějším aktivitám patří kromě Světového dne zdraví například Světový den diabetu, World AIDS Day nebo projekt Nemocnice pro medvídky. Více informací naleznete na www.ifmsa.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama