ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2013 12:47:16

Koalici v Praze 5 povede klub UNP (Uzdravme naši politiku)

Koalici v Praze 5 povede klub UNP (Uzdravme naši politiku)

V minulých dnech založilo 16 zastupitelů MČ Prahy 5 nový klub s názvem UNP (Uzdravme naši politiku) a nezávislých.

Důvodem vzniku nového zastupitelského klubu je absolutní nespokojenost se současným stavem politických stran, politikařením a neschopnost bývalého i stávajícího vedení hl. m. Prahy řešit problémy běžných občanů. Nově vzniklý klub také vyzval ke spolupráci i ostatní komunální politiky a primátora Svobodu k okamžité nápravě řešení problémů občanů Prahy 5, které magistrát dlouhodobě neřeší.

“Během posledních dvou let působení v komunální politice jsem ztratil veškeré iluze o fungování takzvaných demokratických stran a jejich zájmu řešit konkrétní problémy. Typickým příkladem je kauza Opencard, kterou způsobilo bývalé vedení Prahy. Současné vedení hl. m. Prahy situaci nejen že nevyřešilo, ale ještě zhoršilo. Výsledkem je pak obvinění celé rady. Proto chci osobně vyzvat ostatní komunální politiky, aby zvážili setrvání ve stávajících stranách a zapojili se do činnosti UNP,” uvedl Miroslav Zelený, starosta MČ Praha 5.

Starosta Prahy 5 Miroslav Zelený žádá jménem občanů Prahy 5 primátora hl. m. Prahy Bohuslava Svobodu o okamžitou odpověď na následující otázky:

  • Proč hl. m. Praha neinvestuje do nápravy katastrofálního stavu chodníků a cest na území Prahy 5?
  • Jakým způsobem vyřeší hl. m. Praha zhoršenou dopravní obslužnost některých lokalit na území Prahy 5 vzniklou nedávnými necitelnými změnami v pražské hromadné dopravě?

Zastupitelé nově vzniklého klubu budou na radnici podle nového dodatku ke koaliční smlouvě vládnout společně s ČSSD a VV. Obsazení rady i postu starosty Prahy 5 se nemění, zůstane jím i nadále Miroslav Zelený.

K dnešnímu dni má nový zastupitelský klub 18 členů. Koalice disponuje v 45 členném zastupitelstvu 25 mandáty. Miroslav Zelený, stejně jako někteří další členové zastupitelského klubu UNP, se stal členem politického hnutí UNP – Uzdravme naši politiku (www.uzdravmenasipolitiku.cz).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama