ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2013 16:46:52

Výjezdní jednání krajské rady v Kyjově

Výjezdní jednání krajské rady v Kyjově

Třetí letošní výjezdní jednání Rady Jihomoravského kraje se uskutečnilo ve čtvrtek 18. dubna 2013 v Kyjově. Rada se mj. věnovala aktuálním problémům okresu Hodonín.

Krajská rada vzala na vědomí informativní zprávu o jednotlivých problémech (mj. trhu práce, hospodářské situaci a integrovaného záchranného systému) ve správních obvodech jednotlivých obcí s rozšířenou působností v okrese Hodonín.

„Policii a Hasičskému záchrannému sboru v okrese Hodonín se daří plnit základní úkoly, ale trápí mne snižování počtu policistů v přímém výkonu služby. O tom chci jednat zítra s novým krajským policejním ředitelem Leošem Tržilem. Kraj i přes krizi přispívá složkám Integrovaného záchranného systému včetně jednotek dobrovolných hasičů,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

„Jednali jsme o tristní situaci krajských silnic po zimě a jejich opravách. Zastupitelstvo se bude v nejbližší době věnovat možnostem, jak z krajského rozpočtu pomoci. Další projednávanou tematikou bylo zdravotnictví. Chci zdůraznit, že kyjovská i hodonínská nemocnice mají a budou mít své nezrušitelné místo v portfoliu krajských nemocnic. Ředitel kyjovské nemocnice docent Svoboda odvedl v uplynulých měsících ohromný kus práce a nemocnici vede velmi dobře. Zároveň si ale nedokážu představit, že by současně řídil kyjovskou nemocnici a nemocnice v Karlovarském kraji, kde byl jmenován ředitelem. V nejbližších dnech se proto chci sejít s panem ředitelem a věřím, že najdeme rozumnou cestu jak dále,“ uvedl hejtman Hašek.

Jak uvedl náměstek hejtmana Stanislav Juránek, rada také projednala dotace neziskovým organizacím v oblasti prorodinné politiky a protidrogové prevence, kde byla podpořena řada organizací také z okresu Hodonín. Rada současně jmenovala na základě výsledků konkurzního řízení Mgr. Renátu Soukalovou na pracovní místo ředitelky Klvaňova gymnázia a Střední odborné školy zdravotnické a sociální Kyjov s účinností od 1. srpna 2013 na dobu šesti let. Ředitelka školy si na tiskové konferenci převzala jmenovací dekret.

Jednání krajské rady se zúčastnili také starosta Kyjova František Lukl, starosta Hodonína Igor Taptič a místostarosta Veselí nad Moravou Petr Kolařík. Starosta Lukl v této souvislosti ocenil, že kraj a města v konkrétních projektech táhnou za jeden provaz.

Členové krajské rady po svém jednání navštívili Centrum služeb pro seniory v Kyjově, kde se seznámili s provozem této příspěvkové organizace kraje a také s pokračující výstavbou rozšíření centra, kdy se stávající kapacita se ještě letos zvýší o 60 lůžek.

Následně se krajští radní zúčastnili slavnostního předání a žehnání nového hasičského vozu a zrekonstruovaných prostor Požární stanice v Kyjově.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama