ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2013 16:53:07

Hejtman Hašek uctil památku obětí druhé světové války

Hejtman Hašek uctil památku obětí druhé světové války

Představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem ve středu 8. května 2013 uctili v Brně u příležitosti 68. výročí ukončení 2. světové války památku obětí tohoto nejničivějšího válečného konfliktu moderní historie.

Zástupci kraje nejprve spolu s představiteli Statutárního města Brna, Svazu bojovníků za svobodu, brněnského diplomatického sboru, a dalších institucí a organizací položili věnce u památníku v Kounicových kolejích.

V odpoledních hodinách pak vzpomínkový program vyvrcholil pietním aktem u Pomníku Rudé armády na čestném pohřebišti v Novém Lískovci. Květinové dary zde položili jak pamětníci osvobozeneckých bojů, tak představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem, zástupci brněnského diplomatického sboru, Armády a Policie ČR a dalších organizací a institucí.

Hejtman Michal Hašek na čestném pohřebišti v Novém Lískovci vyzdvihl statečnost všech účastníků osvobozovacích bojů a jménem Jihomoravského kraje i jménem svým vyslovil hluboké uznání žijícím válečným veteránům a vzdal úctu padlým. „Vzdáváme jim poctu, položili za naši svobodu životy, zůstali navždycky v naší zemi a stali se součástí její historie. Nezapomínejme na to, co se stalo před více než sedmi desítkami let, co vedlo k nejkrvavějšímu konfliktu v historii lidstva. Učme se z historie, abychom ji nemuseli někdy znovu prožívat,“ řekl Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama