ThDr. Kateřina Klasnová

Praha 1 a střední Čechy
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2013 14:27:00

Úspěch opozice - knihovna na Pohořelci bude pokračovat

Úspěch opozice - knihovna na Pohořelci bude pokračovat

Na minulém zastupitelstvu předložily zastupitelky VV a SZ Kateřina Klasnová a Michaela Valentová bod k zachování knihovny na Pohořelci.

Po bouřlivé diskusi zastupitelstvo zavázalo Radu MČ Praha 1, aby na květnovém zastupitelstvu předložila komplexní návrh na řešení pokračování knihovny. Stalo se, knihovna by měla otevřít 1. září 2013. Mnohé otázky však zůstávají.
"Proč bude knihovna otevřena až v září, jaká bude její otevírací doba, z čeho bude financována?" optala se na počátku bodu Michaela Valentová. I Kateřina Klasnová samozřejmě uvítala, že knihovna bude pokračovat. "Jsem za to velmi vděčná, ať už na tom má podíl ten či onen. Zajímá mne však, zda knihovna bude 1. září otevřena již v nových prostorách, na jejichž rekonstrukci je v rozpočtu vyčleněn milion a půl. Je snad toto důvodem takového odložení termínu otevření knihovny?" zajímalo zastupitelku VV.Pavol Škrak odpověděl, že peníze na rekonstrukci jsou skutečně alokovány a čeká se jen na termín zahájení rekonstrukce. Daniel Hodek doplnil, že přesná částka potřebná pro rekonstrukci bude projednávána v rámci rozpočtové změny na červnovém zastupitelstvu.
Po řadě nejasností v diskusi se zastupitelstvo usneslo, že městská část podpoří chod knihovny v letech 2013 a 2014, tak, aby svým rozhodnutím nezavazovala nové vedení. Ročně bude chod stát 500 000 korun, oproti původním 600 000 korun. "Znamená to tedy, že knihovna bude otevřena pouze čtyři dny v týdnu. I to je ale samozřejmě veliký úspěch ve srovnání s úplným uzavřením. Otevřena bude nakonec 1. září, prozatím v původním prostoru," vysvětlila spokojeně Kateřina Klasnová.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama