MUDr. Vladimír Dryml

Prezident svazu Senioři České republiky
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2013 19:34:00

Zdravotnictví není vyrovnané, ale na hranici kolapsu

Zdravotnictví není vyrovnané, ale na hranici kolapsu

Tiskové prohlášení MUDr. Vladimíra Drymla

Senátora MUDr. Vladimíra Drymla, který je zároveň ředitelem nemocnice ve Vrchlabí, udivilo i pobavilo včerejší prohlášení ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) o vyrovnaném rozpočtu a zlepšení situace. „Vzhledem k tomu, že několik nemocnic je na pokraji krachu, a zaměstnanci ve zdravotnickém sektoru jsou každý měsíc strachy bez sebe, že nebudou prostředky na jejich výplaty, opravdu bych tyto lidi na místě ministra nedráždil veřejným prohlášením o vyváženém rozpočtu“, upozorňuje senátor.

„Důchodci a těžce nemocní lidé doplácejí velké částky za léky, a to je často přivádí do tíživé finanční situace, někdy i na pokraj chudoby. To mají být ty peníze, které náš rozpočet vyrovnávají?“, rozčiluje senátora postoj ministra zdravotnictví. „Nebo uvedu jiný příklad, ministerstvo chce rušit nemocnice a nemocniční lůžka. Zároveň zavádíme oddělení nadstandardní péče, zpoplatněné operace, a nyní už také platby i základních plomb u zubaře. Dělíme tedy pacienty na finančně perspektivní a neperspektivní, kteří se stávají přítěží bez profitu. Takovéto chování má zdravotnictví stabilizovat? Podle mne je příšerné pomáhat lidem, podle jejich objemu peněženky, protože zdravotnictví není tržnice“, myslí si Vladimír Dryml.

„Závěrem bych rád uvedl, že placení zdravotního pojištění je v ČR pro všechny povinné. Státu tedy každý odvádí několik tisíc korun měsíčně, i když je léta zdravý. Takových lidí není málo, a příjmy VZP jsou obrovské. Navíc platíme poplatky u lékaře, za léky, za recepty v lékárnách a různým způsobem se na vlastní péči dále finančně podílíme. Kdyby se neplýtvalo veřejnými penězi na státních zakázkách, zdravotnictví by nebylo na hranici kolapsu, jako je právě nyní“, uzavírá senátor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama