Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2013 10:33:00

Novinář Jan Petránek oceněn v Havlíčkově Brodě

Novinář Jan Petránek oceněn v Havlíčkově Brodě

Poslankyně Fischerová píše o dalším ročníku Novinářské ceny Karla Havlíčka Borovského

 V Havlíčkově Brodě byli oceněni 23. 5. 2013 Nadací Český literární fond nejlepší novináři za rok 2012. Hlavní cenu Karla Havlíčka Borovského obdržel Tomáš Němeček z Lidových novin za „objevné články o právu a s nadhledem psané komentáře“. Velmi sympatická byla jeho okamžitá reakce, kdy vyjmenoval všechny střední školy v Havlíčkově Brodě a část své odměny věnoval všem letošním maturantům.

Součástí ocenění byly i novinářské Křepelky- pro novináře do 33 let, za rok 2012 je obdrželi Daniela Vrbová z Českého rozhlasu a filmový kritik Kamil Fila z časopisu Respekt.

Během 14. ročníku udělování těchto cen v Havlíčkově Brodě zcela poprvé porota udělila cenu za celoživotní dílo Opus  Vitae  (Cena života) českému novináři, literátovi, komentátorovi a disidentovi Janu Petránkovi. Třebaže Jan Petránek je již 20 let v důchodu, stále se  věnuje novinařině, všechny nás ohromil svojí  vitalitou. Porota ocenila jeho „ryzí novinařinu, obdivuhodný rozhled a životní nezmarství „.

Během ocenění novinářů cenou Karla Havlíčka Borovského byla přečtena i zdravice z partnerského města Brixen, kde byl Karel Havlíček Borovský v letech 1851 až 1855 v exilu.

Jana Fischerová 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama