Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2013 18:50:00

Příslušníky Hradní stráže vyšlu bojovat s následky povodní

Příslušníky Hradní stráže vyšlu bojovat s následky povodní

Přepis projevu prezidenta republiky na tiskové konferenci k povodňové situaci.

Chtěl bych především vyjádřit svou sounáležitost se všemi, kteří byli postižení nedávnými záplavami. Na druhé straně vyjadřovat sounáležitost je poněkud málo. Přemýšlel jsem, co udělat, abych alespoň částečně těm, kteří byli postiženi, pomohl.

Byly zde dvě varianty. Buď se ostentativně proletět helikoptérou nad zaplavenými oblastmi, silně se však obávám, že to nikomu z postižených nepomůže. Anebo navrhnout konkrétní, byť malý, vklad do pomoci těmto lidem.

Rozhodl jsem se proto, že požádám Hradní stráž, která mně podléhá, aby se zapojila do záchranných akcí, ať už v oblasti Radotína, či v jiné oblasti, s tím že pevně věřím, že tito vojáci budou užiteční jak při případné evakuaci, ochraně objektů či čemkoliv jiném. Toto rozhodnutí je možná méně viditelné než let helikoptérou, ale o to užitečnější.

Na druhé straně bych chtěl ocenit postoj Vlády ČR, která uvolnila prvních 300 milionů korun na pomoc těm, kdo byli záplavami postiženi, a chtěl bych vás ujistit, že v případě, že se nedejbůh budou živelné pohromy opakovat, Hradní stráž je kdykoliv připravena účastnit se akcí na pomoc postiženým.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama