Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2013 9:45:00

Prezident přijal generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR

Prezident přijal generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR

Prezident republiky Miloš Zeman přijal v úterý dne 4. června 2013 na Pražském hradě generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky plk. Ing. Drahoslava Rybu.

Oba představitelé hovořili zejména o aktuální povodňové situaci a opatřeních, která jsou až do této chvíle v souvislosti s povodněmi přijata.
Plk. Ryba informoval prezidenta republiky o nasazení sil a prostředků Hasičského záchranného sboru ČR v postižených oblastech. Dále informoval o součinnosti s ostatními složkami IZS a ústřední koordinaci záchranných a likvidačních prací, kterou vyhlásilo MV - generální ředitelství HZS ČR dne 2. června 2013 v 8.00 hodin.
Vzhledem k tomu, že toto setkání bylo naplánováno již dříve, ještě před povodněmi, bylo hlavní náplní setkání především obecné seznámení pana prezidenta s organizací HZS ČR a jeho úkoly a posláním, s důrazem na to, jak se sbor vyrovnává s dopady krácení rozpočtu od roku 2010.
Ze strany prezidenta republiky zazněla velká podpora aktivit HZS a do budoucna přislíbil záštity nad některými akcemi HZS. Dále prezident republiky ujistil HZS, že bude i nadále podporovat nejen aktivity celého sboru, ale i činnost dobrovolných hasičů. Jeho pozornost bude upřena i na návrh rozpočtu sboru, zejména na oblast stavebních investic.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama