Otto Chaloupka

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2013 15:40:00

Policie díky VV a Radku Johnovi konečně pracuje

Policie díky VV a Radku Johnovi konečně pracuje

Neznáme žádné detaily, premiér Nečas a policie neposkytli žádné detailní informace, což ve své podstatě chápu ve smyslu zachování objektivního vyšetřování. V každém případě mám radost, že se to děje, ať je to cokoliv.

Je to výsledek práce VV v koalici a Radka Johna na ministerstvu vnitra. VV prosadily změnu policejního prezidenta a uvolnily ruce policii. Díky tomu jsme dnes svědky vyšetřování nejvyšších politiků. Ano, byly snahy vrátit policii zpět do nečinnosti, ale jak je dnes vidět, naše práce měla efekt a policie pracuje.

Je spousta dalších pozitivních výsledků, kterých Věci veřejné v parlamentu dosáhly. Zveřejňování smluv na ministerstvech VV („Vzorový úřad“), audity na ministerstvech VV, odvolání nejvyšší státní zástupkyně, zrušení doživotní imunity, navýšení platů učitelů, přímá volba prezidenta a mnohé další.

Také se nám v koalici podařilo zabránit spoustě negativních návrhů. Elektronické dálniční známky pro osobní automobily, prolomení těžebních limitů, povinný druhý důchodový pilíř, jednotná sazba DPH 21%, zrušení stravenek pro zaměstnance a další.

Včerejší policejní akce je nezvratným důkazem toho, že záměrně zkreslené informace médií a z toho vyplývající negativní názor občanů na VV jsou neoprávněné. VV nepřinesly do politiky zmatek a nepořádek. Naopak; VV přinesly do špinavé politiky snahu a úsilí politiku změnit, narušit zaběhlý zkorumpovaný systém a přinutit politiky a vládu pro občany této země. Ano, bylo to naivní; snaha nabourat dvě desetiletí budovaný systém několika kmotrů a několika přisluhovačů se nám vymstila. Byli jsme pomluveni, pošpiněni, roztrháni, prostřednictvím médií se z nás stali vyvrhelové. Ale přesto někteří z nás nepřestali pracovat. Nenechali jsme se zastrašit, koupit, odradit. Pracujeme a věříme, snad pořád trochu naivně, že lidé konečně začnou přemýšlet a uvědomí si, že VV nejsou to zlo, za které jsou média zaplacená dinosaury vydávají. Věříme, že lidé sami pochopí, že Věci veřejné byly likvidovány zlem, které se snažily potlačit.

Veřejnost a část poslanců volá po předčasných volbách. Je opravdu to, že policie vyšetřuje (konečně) kriminalitu, důvodem k volbám? Včerejší události jsou dostatečným důvodem k odchodu premiéra, dokonce i k vyhlášení nedůvěry vládě. Je ale to, že policie konečně pracuje, důvodem k předčasným volbám? Nebo je to spíše pozitivní jev, stav, který tu vlastně chyběl dvě desetiletí?

Kdo z politiků touží po předčasných volbách? U KSČM je to jasné, jejich preference jsou na vrcholu. ČSSD potřebuje volby co nejdříve, než promluví Dr. Rath a vyjdou najevo další informace o ČSSD. TOP09/pan Kalousek musí vyvolat volby dřív, než se začne opět mluvit o paní Parkanové a „obchodech“ na ministerstvu obrany, a dokud má pana Schwarzenberga, za nímž se může schovávat. Také včerejší policejní zásah a vyšetřování vrcholných politiků tlačí pana Kalouska do předčasných voleb, protože je možné, že vyjde najevo propojení Fuchsa – Lesy ČR – Háva – Kalousek a další „překvapení“.

Vím, jaký bude výsledek případných voleb. Koalice TOP 09, ČSSD, KDU případně KSČM. V opozici několik malých stran a sdružení, které pan Kalousek zašlape do země, tak jako se snažil zašlapat VV. TOP09 umožní ČSSD zvýšit daně, zatížit podnikatele a OSVČ a tím je zlikvidovat (což přinese vyšší nezaměstnanost), zvýšit podporu nepřizpůsobivých a uvolnit příliv migrantů. Výměnou za to mu bude umožněno pokračovat ve svých obchodech a nic se nezmění.

Dokud lidé neotevřou oči a nepochopí, kdo opravdu je tím zlem v této zemi, dokud nebudou schopni zvolit si takové zástupce, kteří nebudou pokračovat v zavedeném a zkorumpovaném systému, nic se nezmění. Stále věřím, že s trochou času se ukáže, že nejsme národ ovcí.

Otto Chaloupka, poslanec za Jihomoravský kraj 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama