Otto Chaloupka

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2013 16:26:23

Chaloupka na Radě Evropy opět obhajoval ČR. Tentokrát proti neoprávněné kritice

Chaloupka na Radě Evropy opět obhajoval ČR. Tentokrát proti neoprávněné kritice

Na posledním zasedání Rady Evropy byla předložena a schválena rezoluce „Ukončení nucených kastrací a sterilizací“. Předložila ji předsedkyně Sociálního a zdravotního výboru Rady Evropy.

Chaloupka opět bránil Českou republiku, která byla jedním z terčů rezoluce. Zpráva totiž kritizuje Českou republiku kvůli této problematice. Delegace do Rady Evropy, jíž je Chaloupka členem, navrhovala několik pozměňovacích návrhů na její „změkčení“. „Účast naší delegace kromě klasického hlasování k bodům agendy se zaměřila především na obhajobu stanovisek ČR v ponechání chirurgických kastrací jako možné poslední a výjimečné volby v léčbě sexuálních deviantů, samozřejmě po jejich písemném a naprosto informovaném souhlasu,“ řekl poslanec a dodal, že obhajoba byla založena především na skutečnosti, že odebrání této poslední možnosti by naopak znamenalo porušování práv pacientů, tzn. práva rozhodovat se o svém životě, o případné svobodě v podobě propuštění z detenčního zařízení.

„Námi navrhované pozměňovací návrhy ovšem byly zamítnuté. Snažili jsme se udělat maximum. Rezoluce  nakonec prošla, ale nutno říci, že jsme bojovali se ctí,“ uzavřel poslanec. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama