Ing. Michael Hrbata

Navštivte Městečko řešení v úterý 27.4. 2010 v 15:00 hod. na MASARYKOVĚ NÁMĚSTÍ ve VYŠKOVĚ a podpořte tak kandidáty pro volby do PS!Těším se na setkání s Vámii
  • ODS
  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro bezpečnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2010 23:51:31

České finanční prostředky obranného průmyslu patří do českých podniků

České finanční prostředky obranného průmyslu patří do českých podniků

Propagace českých firem je nezbytná a velice důležitá nejen pro rozvoj obranného průmyslu, ale i pro celý stát.

České finanční prostředky obranného průmyslu patří do českých podniků

            Poslední čtyři roky působím v Parlamentu České republiky jako poslanec a místopředseda Výboru pro obranu.Vzhledem k mému zaměření plně podporuji rozvoj českého zbrojního průmyslu a proto se snažím úzce spolupracovat s Asociací obranného a bezpečnostního průmyslu (AOBP) sdružující a reprezentující okola sta firem. Jedná se o segment ekonomického potenciálu České republiky, který se aktivně podílí na realizaci obranné a bezpečnostní politiky naší země. Toto zájmové sdružení úzce spolupracuje s Výborem pro obranu PS PČR.

 Jedním z členů AOBP je například vydavatelství a reklamní agentura MS Line s.r.o., vydávající exkluzivní časopisy jako Czech Defence Industry& Security Review (CDIS Review) nebo IDET News. MS Line přispívá do obranného a bezpečnostního průmyslu pořádáním pravidelných setkání u kulatého stolu, kde se schází zástupci soukromých firem zabývajících se obrannými a bezpečnostními technologiemi a představitelé státní správy za mediální podpory již zmíněného časopisu CDIS Review. Velmi přátelská atmosféra těchto setkání umožňuje přítomným hostům diskutovat na branně-bezpečnostní témata ve velmi klidném, a současně odborném a profesionálním duchu.  MS Line mimojiné umožňuje spřáteleným firmám prezentovat se formou inzerátu nebo se účastnit nejrůznějších prestižních veletrhů a výstav, kde se toto vydavatelství těší značné podpory. Mezi tradiční akce MS Line  patří i setkání redakční rady časopisu CDIS Review, na kterém jsem byl v lednu letošního roku zvolen předsedou anglické části tohoto čtvrtletníku.

            Mezi významné firmy v České republice působící v jihomoravském kraji pod záštitou AOBP patří například AURA, s.r.o., B.O.I.S.-FILTRY, spol.s r.o., E-COM s.r.o., Prototypa-ZM, s.r.o., Trade FIDES, a.s., VOP 026 Šternberk nebo Veletrhy BRNO, a.s.

Český obranný a bezpečnostní průmysl je odvětvím, které se podotýká s problémy doby a je mnohdy nucen propouštět zaměstnance. Současná nepříjemná situace kolem nestabilní politické scény je další palčivou přítěží pro tento typ průmyslu. V českých poměrech je podpora podnikání, obzvláště pak v této sféře, stále chybějící, a firmy se často potýkají s úbytkem zakázek. Armáda ČR mnohdy dává přednost zahraničním výrobkům, ačkoliv stejné komodity existují i na českém trhu. Pokud naše tuzemské výrobky splňují takticko-technické požadavky armády, měly by být zcela jistě upřednostněny před těmi zahraničními. Propagaci českých firem považuji proto za nezbytnou a velice důležitou, jelikož upřednostnění českého výrobku pomůže nejen našemu obrannému průmyslu, ale i celému státu.

Jako veliký úspěch osobně hodnotím tendr na 8000 nových útočných pušek pro české vojáky, který nedávno vyhrála Česká zbrojovka. Ta dodá armádě vysoce kvalitní a jedinečné zbraně CZ805. Dále bych chtěl vyzdvihnout projekt „Voják 21. století“, jehož cílem je integrovat již zavedené a v budoucnu zaváděné systémy, které voják používá pro vedení bojové činnosti, do jednoho funkčního celku a tím tak zvýšit akceschopnost malých jednotek či optimalizovat schopnosti vojáků rozhodovat se v reálném čase. Tato problematika je řešena jak v rámci dotačních zakázek na objednávku Ministerstva obrany, tak v rámci vlastního, podnikového projektu „Voják 21. století“ ve firmě VOP 026 Šternberk, jmenovitě v divizi VTÚVM Slavičín. Tato firma působící v našem regionu získala za její práci prestižní cenu od vydavatelství MS Line. Voják 21. století je tedy významným projektem, na kterém by měly spolupracovat i další české firmy zabývající se obrannými a bezpečnostními technologiemi.

 

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama