Ing. Jiří Blažek

Krajský předseda TOP 09 Vysočina
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2013 15:09:33

Nových stran je jako hub po dešti. Komu to pomůže?

Nových stran je jako hub po dešti. Komu to pomůže?

S novými politickými hnutími a stranami se roztrhl pytel. Doslova zaplevelují českou politickou scénu. Voliči, vyber si. Za následek to bude mít silnou nestabilitu celého prostředí.

Staré strany zklamaly, vytvoříme nové a bude to lepší. Tohle je chybná logika. Zkušenostmi s novými stranami máme. Vzpomeňme si na Věci veřejné – nová strana, která si získala své voliče. Nakonec se z ní vyloupla životaneschopná organizace, kterou navíc řídil (a stále řídí) korupčník Vít Bárta. Z politiky se stalo nečisté prostředí. Nemůžou za to strany, ale lidé, kteří jsou v ní. Tím, že si vytvoříme nové politické strany, nezměníme tvář české politiky. Jen se stane nepřehlednou. Jde především o to, koho si vybereme, aby zastupoval veřejné záležitosti. Komu tedy prospěje mnohost politických subjektů?

A návrat exprezidenta Klause do politiky? Víte, uměním je umět včas odejít. Nechápu dodnes důvody, které vedly Klause k amnestii a už vůbec nechápu jeho trapné pokusy o návrat na politickou scénu. Komu pomůže nová strana v čele s exprezidentem? Ubere pár hlasů pravici. Ale naději na budoucnost má stejnou jako Věci veřejné. Probuďme se, přestaňme intrikařit, hrát si na ublížené a začněme konečně přemýšlet logicky. Vždyť nám jde o naši budoucnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama