PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2013 9:54:29

Pirátská strana je strana nejen pro mladé. A není to strana stahovačů

Pirátská strana je strana nejen pro mladé. A není to strana stahovačů

Piráti mají vybrané lídry pro volby, kampaň zahájí příští týden.

Celostátní fórum České pirátské strany se uskutečnilo 7. září v Plzni. Předsedou strany byl znovu zvolen Ivan Bartoš.

Svobodný přístup k informacím, demokratická reforma zahrnující posílení odvolatelnosti politiků, větší zapojení veřejnosti do rozhodování či rozvoj znalostní ekonomiky jsou hlavní pilíře volebního programu České pirátské strany. Piráti mají ve všech regionech vybrané lídry pro předčasné volby, kandidátky se postupně doplňují. Kampaň, při které jim budou zejména v příhraničí pomáhat i piráti z Německa, odstartuje oficiálně příští týden, řekl dnes novinářům místopředseda strany Mikuláš Ferjenčík. 

Piráti mají podle něj v celé ČR asi 280 členů, na 2000 registrovaných příznivců a 35.000 příznivců na facebooku. "Co do počtu fanoušků na facebooku jsme druhá nejsilnější strana po TOP 09," řekl staronový předseda strany a lídr pražské kandidátky Pirátů Ivan Bartoš. Toho dnes celostátní fórum opět zvolilo po tříměsíční pauze do čela strany, stejně jako jednoho ze čtyř místopředsedů Ivo Vašíčka. 

V první fázi hodlají dát Piráti na volební kampaň asi 150.000 korun. Další výdaje budou záležet i na tom, jestli se na transparentním účtu strany, kde je nyní celkem půl milionu korun, sejdou další příspěvky a dary od podporovatelů. Kampaň má být kreativní, bude zahrnovat happeningy, pouliční produkce, letáky i komunikaci na internetu. Podrobnosti se zatím dolaďují. Velkou měrou se na kampani budou podílet dobrovolníci. 

"Jsme optimističtí, jdeme do toho (voleb) s ambicí se tam (do Sněmovny) tentokrát dostat. Pirátská strana je strana pro mladé, ale myslím, že programem a stylem kampaně se nám podaří tentokrát zasáhnout větší skupinu lidí a že vyvrátíme mediální zkratku, že Piráti jsou strana stahovačů," shrnul Bartoš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama