Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2013 13:17:32

Dočkáme se lepší politiky?

Dočkáme se lepší politiky?

Někteří z vrcholových politiků už ani nevědí, že pravá politika se má starat o blaho obecné. Výsledky hlavního politického poslání jsou žalostné.

 

Někteří z vrcholových politiků už ani nevědí, že pravá politika se má starat o blaho obecné. Výsledky hlavního politického poslání jsou žalostné. Minulá zahraniční politika z reálných potřeb našeho národa a státu , natož z potřeb střední Evropy  dobře nevychází a podléhá nebezpečným globálním konfrontacím. Geopolitická pozice ,  rozdělení ČR a SR čelí stálému a vzrůstajícímu revanšismu bez jakékoliv obrany. Dochází ve středovýchodní  Evropě  tzv. balkanizaci kdy ze tří rozpadlých států jsou již desítky států i pseudostátů snadněji ovladatelných.  Střední Evropa se nemá dělit, ale spojovat. U nás to začalo neuváženou omluvou za odsun sudetských Němců, pak dělení Československa rozdílem jednoho hlasu proti vůli naprosté většiny českých  a slovenských občanů.  Následuje ovládnutí 70%  rozhodujících podniků, bank, médií  s cizím kapitálem. Soběstační nejsme ani v zemědělské produkci. Stáváme se zemí vydělávající stále více pro jiné země. Vytrácí se hrdost, národní sebevědomí, obecné blaho a pořádek. Důsledky jsou otřesné. Kromě krize hospodářské nás  postihuje krize politická, mediální, morální a to ve školství, zdravotnictví, soudnictví.

Sečteme-li dluhy na hlavu jednoho občana včetně kojenců, činí tyto již čtvrt miliónu.

Zadlužení roste, většina národa chudne. Bankéři vydělávají nejvíce na úrocích a na obsluhu dluhu se berou další dluhy.

Proti mediální manipulaci se neumíme bránit. Čas nahradí emancipované občany na snadno ovladatelný dav. Rušení  nezbytného řádu dovoluje  bezbřehou svobodu jen nejmocnějším. Bývalá vládní koalice svou kompetenci neprokazovala – viz aféry, které krizi odhalují či prohlubují. Nerespektovala, že ji zvolila jedna třetina oprávněných voličů. Prosazovala politiku asociální,  obecné blaho ignorovala. Zastropení daně bohatších, hlavně cizích podnikatelů jsou až o jednu polovinu nižší než v jiných zemích,ale lúze – občanům  se nepřímé daně a další poplatky jen zvyšovaly.

Pokud nebude politika službou pro občany a budou v čele funkční negramoti, neschopní řešit složitější problémy, bude se krize prohlubovat. Jestliže nebudou v čele lidé moudřejší, mravnější a odpovědnější, nápravy se nedočkáme. Naše společnost je korupcí  prolezlá, aféry vyšumívají do prázdna. Polistopadové naděje čekají na realizaci.

Zjistěte si, která strana se staví za pracujícího  občana, zkuste volit strany  neparlamentní, jednou z nich  je DSSS!

Mgr. Václav Komárek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama