MVDr. Josef Řihák

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2013 19:32:27

Komu povodně zdemolovaly dům, dostane 150 tisíc korun

Komu povodně zdemolovaly dům, dostane 150 tisíc korun

Středočeští radní na svém pravidelném zasedání v pondělí 9. září 2013 schválili Návrh Dohody o postupu při realizaci nařízení vlády na úhradu nákladů způsobených povodněmi mezi Ministerstvem pro místní rozvoj ČR (MMR ČR) a Středočeským krajem.

 „Tato dohoda umožní občanům, jimž červnová povodeň zdemolovala obytný dům, či byl poškozen natolik, že demolice byla neodvratná, získat 150 tisíc korun státní pomoci,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Středočeský kraj se tak stal dalším krajem, který bude moci pro své občany tuto státní pomoc využít. S ostatními kraji, kde vodní živel ničil obytné domy, již má MMR smlouvu o poskytnutí finanční pomoci ve výši 150 tisíc korun uzavřenu z minulých let.

Finanční prostředky vyčlenilo ministerstvo, kraj bude přijímat žádosti občanů a následně je celé administrovat. „To znamená, že rozhodneme o oprávněnosti nároku žadatelů na výplatu příslušné finanční částky a sumarizujeme finanční požadavky. Po obdržení finančních prostředků od státu je pak poskytneme žadateli,“ upřesnil hejtman a dodal: „Výzvu na předkládání žádostí vypíše Ministerstvo pro místní rozvoj ČR po podepsání této „Dohody“ oběma stranami.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama