Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2013 18:03:28

FANTASMAGORIE A VOLBY

FANTASMAGORIE A VOLBY

Pokud budou fantasmagorie ovlivňovat i volby, tak nikdy nedosáhneme v naši zemi toho, čeho chtějí poctiví lidé dosáhnout.

Součástí každého volebního klání jsou vždy volební programy, které mnozí voliči ani nečtou a spoléhají se na verbální projev volebních slibů, které se snaží volební kandidáti úporně podat co nejširšímu množství voličů a to jak všemi možnými i nemožnými způsoby, tak i podle toho kdo je z jaké strany. Nezpochybnitelnou úlohu v předvolebním období sehrávají především média všeho druhu a to nejen podle finančních prostředků volebních stran, ale i podle sympatií, a to i kdyby se média tvářila jakkoliv "objektivně a nezávisle".

Ještě že máme internet, který na řadě WEB stránkách informují zpravodajské servery s maximální možnou objektivitou a bez cenzurovaných zásahů či omezování politické strany jen proto, že má ve svém názvu slovo "komunistická". Zajímalo mne tedy jakými argumenty se zaštiťují některé pravicové strany, které se ostře vymezují  vůči KSČM, i nestačil jsem se divit jakých fantasmagorií se reprezentanti pravice mohou dopouštět. Objektivně je ale nutné podotknout, že i tyto  fantasmagorie se dají kategorizovat od naivních a úsměvných přes poučné až po nenávistné už i s příznaky chorobné a nebezpečné paranoidní poruchy osobnosti.

Za typického představitele naivní a úsměvné fantasmagorie je možné označit názory protikomunistického aktivisty p. Šimona Hellera, který ve svém věku 25 let věří, že komunisté do 10 - 20 let skončí v propadlišti dějin. Opravdu pozoruhodná myšlenka mladého muže, jen nevím co jej  v té škole učili. Už v roce 1990 "novodobí politologové" predikovali, že komunisté budou do 10 let ve skanzenu a že do dalších 10 let vymřou. Jenže uplynulo už téměř 24 let, komunisté jsou stále tady a v nastávajících předčasných volbách budou bezpochyby velmi úspěšní. Jak znám situaci, tak zase já mohu p. Hellerovi predikovat, že komunisté tady budou stále ještě i v době, kdy on zemře ve velmi vysokém věku.

U paní Miroslavy Němcové, celostátního lídra ODS, jsem vždy pochyboval o jejím morálním kreditu, až v publikovaném článku p. Rokyty jsem se poučil, že ODS do voleb povede promiskuitní středoškolačka, která za lepší známky nabízela sex profesorům a kradením rohlíků v samoobsluze tak škodila bývalému režimu. Je to také fantasmagorie? Tak této bych chtěl i věřit, ale nikde jsem nezaznamenal dementi paní Němcové ani její rozhořčené vyjádření, že proti autorovi podnikne příslušné právní kroky.  Je to možná i tím, že jí radili někteří právní "experti "z plzeňských práv.

To pan JUDr. Jiří Pospíšil je jak zábavný, tak i poučný. Je tomu rok, kdy před krajskými volbami byl celý Plzeňský kraj oblepen billboardy, na kterých hrdě hlásal, že povede důsledný boj proti korupci v kraji, čímž měl na mysli zejména své volební protivníky a to jak sociální demokraty, tak i komunisty. Jenže tento volební slib nějak nezvládl a deklarovaný boj s korupcí se mu nějak vymknul z rukou, protože neodhalil ani jednoho komunistu, ani jednoho sociálního demokrata z korupce. Ba naopak,   Policie ČR odhalila více jak půl miliardový únik na daních a tak letos v květnu zahájila trestní stíhání tří členů ODS (z toho jednoho zastupitele a jednoho asistenta náměstka primátora města Plzně). Kromě toho jeden trestně stíhaný byl zároveň členem oblastní a regionální rady ODS, tedy přímo nejbližším stranickým spolupracovníkem JUDr. Pospíšila a několik dalších významných členů ODS v Plzni je v hledáčku Policie ČR. Jde opravdu o poučný případ, kdy bijec korupce hledá jinde a nehledá ve vlastním hnízdu modrého ptáka.

Jinou kategorii fantasmagorií v kombinaci zábavné a paranoidní formy představuje ve svých názorech p. senátor Jaromír Štětina. Na serveru Prvnizpravy.cz varoval, že komunisté ve své volební kampani chystají svou demagogii pro nevzdělané vrstvy obyvatelstva. Nepochybuje tak o tom, že komunisté touto taktikou dosáhnou výrazného volebního úspěchu. Pan senátor Štětina - bývalý prominentní člen KSČ ale asi trpí syndromem třídního boje s násilným převzetím moci protože tvrdí, že  situace ve společnosti se může zdramatizovat a komunisté se opět pokusí převzít moc v zemi, třeba obsazením Parlamentu a pod. - "stát se to může a musíme s tímto pokusem počítat", uvedl doslova senátor Štětina.. Tak tady si už sám  nejsem jistý, zda nejde o šíření poplašné zprávy, nebo zda jeho osobnost by neměla být objektem zájmu některého erudovaného psychiatra.

Zcela těžkým kalibrem v kategorii fantasmagorií jsou až paranoidní nenávistné názory bývalého důstojníka Bezpečnostní  informační služby Vladimíra Hučína, který potvrdil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz, že dnešním růstem volebních preferencí KSČM Třetí odboj pro něj ještě neskončil. Potom označil prezidenta Zemana za zločince, který má být souzen a svou neskutečnou morbidní zvrácenost potvrdil následujícím výrokem: "spoléhám jen na to, že snad ta cirhóza  dosáhne takového stupně, že pomůže příroda". Nepřeji nikomu nic zlého, ale myslím, že pan Hučín doplatí sám na svůj vlastní styl  a způsob myšlení.

Poukázal jsem v kostce pouze na několik kategorií různých fantasmagorií, které se ale vesměs dotýkají hlavně komunistů. V předvolební kampani předčasných voleb jsem spíše čekal souboj myšlenek, ale asi jsem pravicové politiky příliš přecenil. Komunisté jsou ale lidé vesměs věcní, klidní a moudří, takže tohle je nijak nezastraší, ani je to nijak nerozhodí. Pochopitelně, že komunisté neponechají nic náhodě. Chci jen vyjádřit přesvědčení, že voliči už také prohlédli ty různé politické eskamotéry a nedají šanci těm, kteří je posledních 23 let oškubávali jak husy na hody. 

Ing. Věstislav Křenek,  zastupitel plzeňského kraje a kandidát poslance KSČM do PS ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama