Bc. Lubomír Franc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2013 10:33:18

Kraj má nové partnery. Hejtman podepsal smlouvu s bosenskými Srby

Kraj má nové partnery. Hejtman podepsal smlouvu s bosenskými Srby

10.09.2013 - Královéhradecký kraj má ode dneška v Evropě nové partnery. Stali se jimi bosenští Srbové žijící v bosenské Republice Srbské. Královéhradecký hejtman Lubomír Franc dnes v Hradci Králové podepsal smlouvu s vládou tohoto balkánského regionu

„Vládu bosenských Srbů jsme v Banja Luce navštívili loni na jaře a dnešní podpis partnerství uzavírá první krok ke spolupráci mezi oběma regiony. Chceme spolupracovat v oblasti kultury, rozvoje podnikatelských aktivit, cestovního ruchu či výměny zkušeností na poli komunální politiky. Koncem září se do Bosny vydá naše delegace,“ uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Republika Srbská je jednou ze dvou entit federativní Bosny a Hercegoviny. Faktickým hlavním městem bosenského Srbska je Banja Luka, kde sídlí centrální úřady země. Bosenské Srbsko má vlastní vládu, vlastního prezidenta, parlament, entitální symboly, dokonce i vlastní aerolinie. Srbové jsou většinovým obyvatelstvem. Rozloha je 24 811 km2 a počet obyvatel v Republice Srbské čítá okolo 1,5 milionu. Hlavním městem celé Federace Bosny a Hercegoviny je Sarajevo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama