ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2013 15:40:44

Obchvat Třince dostane od vlády zelenou

Obchvat Třince dostane od vlády zelenou

Odstranění jednoho z nejpalčivějších dopravních problémů v Moravskoslezském kraji bude na svém nejbližším zasedání schvalovat česká vláda.

Ministerstvo dopravy dokončilo přípravu obchvatu Třince, chystá veřejnou zakázku na zhotovitele a vládě předloží její odůvodnění. V meziresortním řízení nezazněla proti návrhu žádná připomínka.

„Po schválení vládou 25. září budou ze strany investora, Ředitelství silnic a dálnic, zahájena výběrová řízení. Předpokládám, že samotná stavba začne v průběhu 2. čtvrtletí roku 2014 a bude trvat 36 měsíců. Obchvat zlepší plynulost a bezpečnost místní dopravy, sníží hlukové a emisní zátěže v obytné zástavbě. Změní podmínky pro tranzitní dopravu,“ uvedl ministr dopravy Zdeněk Žák. Například jen Třinecké železárny expedují z regionu ročně desetitisíce kamionů.

 Silnice I/11 mezi Ostravskou aglomerací a česko-slovenskou hranicí patří mezi nejzatíženější úseky silniční sítě na území Moravskoslezského kraje. V minulém období byl tento tah modernizován zejména od slovenské hranice přes Jablunkov až po město Třinec. Samotný průtah aglomerací Třince však dosud zůstává problematický s častými dopravními zácpami.

 Ministr dopravy Zdeněk Žák považuje rozvoj moravskoslezské dopravní infrastruktury za jeden z klíčových prvků, které mají pomoci kraji udržet stávající investory a získat nové. Chce, aby ŘSD a ministerstvo dopravy pokračovala v přípravách a realizaci dalších staveb, které nabídnou oblasti sužované nezaměstnaností pracovní místa a zároveň ji podnikatelsky zatraktivní.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama