JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2013 16:55:07

Žákův geniální nápad - SPOZ ve vládě, bezdomovci ve vlacích

Žákův geniální nápad - SPOZ ve vládě, bezdomovci ve vlacích

Nemohu si pomoct, ale i takto by mohl dopadnout populistický nápad ministra dopravy Zdeňka Žáka, který nahlas uvažuje o bezplatné vlakové přepravě mimo špičku. Pastelkovné ČSSD je v porovnání s Žákovým nápadem jen slabým odvarem programových výkřiků.

Bilance Českých Drah je sice ztrátová a nápad Žáka by podle mě její situaci ještě zhoršil, ale obávám se, že by tento populismus vedl k úplně něčemu jinému.

Občany v městské hromadné dopravě trápí stále narůstající počet bezdomovců. Dokonce podle ministra práce Františka Koníčka hrozí ČR vlna stotisícového bezdomovectví. Nedokážu si představit, jakými mechanismy by Žák v případě prosazení svého návrhu zabránil přesunu stávajících bezdomovců do vlaků. Nehledě na to, že by podstatně vzrostly náklady na úklid vlaků, aby v nich mohl jezdit standardní cestující, což by přineslo další ztráty.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama