ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2013 12:48:51

Rada MČ Praha 13 nesouhlasí s novou výstavbou u OC Lužiny

Rada MČ Praha 13 nesouhlasí s novou výstavbou u OC Lužiny

tisková zpráva ze dne 19.9.2013

 

Rada MČ Praha 13 nesouhlasí s novou výstavbou u OC Lužiny

Městská část Praha 13   
www.praha13.cz
MATRICE ZNAKU -opravená kopie+.jpg Tisková zpráva
19. 9. 2013     


Mimořádné zasedání Rady MČ Praha 13, které bylo svoláno na čtvrtek 19. září, přijalo nesouhlasné stanovisko k záměru soukromého investora na výstavbu několika budov přiléhajících ke stávajícímu obchodnímu centru u  stanice metra Lužiny.

V usnesení rady se píše:   Rada městské části zásadně nesouhlasí s velikostí záměru a požaduje posoudit záměr dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí.

„Jsem rád, že rada podpořila moje odmítavé stanovisko k této výstavbě,“ říká starosta městské části David Vodrážka. „Budeme v každém případě trvat na tom, aby byl podrobně prozkoumán vliv plánované stavby na životní prostředí. Podle mého názoru tak velká stavba do tohoto prostoru nepatří.“

„S plánovaným megalomanským objektem rozhodně nesouhlasím, protože by přivedl do oblasti Lužin další dopravu,“ uvádí zástupce starosty Aleš Mareček, který má oblast dopravy v kompetenci. „V celé oblasti Lužin je již v současné době nedostatek parkovacích míst a větší provoz na sídlišti nechceme.“

V současné době probíhá komplexní rekonstrukce Obchodního centra Lužiny, se kterou městská část souhlasila a od počátku ji podporovala. Měla by skončit na jaře 2014 znovuotevřením obchodního centra. Nyní předložený záměr je nový a v době schvalování rekonstrukce OC Lužiny o něm městská část nebyla investorem informována.


Samuel Truschka
tiskový mluvčí městské části

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama