ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2013 1:31:14

Mediální masáž - změna ?

Mediální masáž - změna ?

Ve starověkých Athénách na fóru rozhodnutí vyjadřovaly občané s volebním právem zvukem, mnohdy bylo rozhodnutí i o životě politika. My si stále chodíme politiky jen volit, ačkoli už se v mnoha státech volí elektronicky.

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Úspory naše politiky mnoho nezajímají – jejich doménou je utrácet a o hlavu jim už dávno nejde.. Ale dluhy se u nás přece neplatí… Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ano, dluhy rostou geometrickou řadou, do astronomických výšek. Mimořádné volby klepou na dveře a strany se předhánějí ve slibech ve stylu slibem nezarmoutím a všechno, co ti nemůžu dát - ti slíbím. A ony slibují !!! To podstatné ale slibuje jen málokdo – změnu ! Tu slibuje bývalý soudruh Babiš, spolupracovník Stb (– prý ne !). A relativně úspěšně – aby také ne, občané toho krušného, počínaje exekucemi, stoupajícími životními náklady po stále “výše do žlabu“ u důchodců, postižených, prožili dost. Obrovská úleva po pádu prolhaného pana čistého může být po volbách ale zase obrovským zklamáním..  Proto jsou někteří  ochotni skočit Babišovi na špek.  On je promyšleně se znalostí prostředí opravdu rybou ve vodě. Neponechává nic náhodě, vložil do předvolebního klání obrovské peníze, nejen do novin, které zdarma rozdává lidem do schránek a dalších, které si před volbami koupil, nakonec i stranu dotuje ze „svého“ (a my mu statečně jen na pohonných hmotách připlácíme). Dokonce dokázal koupit i novináře, který ho před několika měsíci tvrdě kritizoval – Komárka (tedy hanba mu - táta byl alespoň celý život přesvědčený komanč)

    Babiš, jako správný podnikatel, přirozeně očekává návratnost vložených peněz. Chce být ministrem financí, prohlédl samozřejmě Kalouska a jeho kšefty, tedy ví, že návratnost je přes tuto funkci nejjednodušší. Možná ještě přes ministerstvo zemědělství. A jak ?? No přirozeně – vždyť je cesta známa a tunely u nás fungují už 20 let. Ale co příslib změny ??

    Přece je normální, že po volbách bude vládnout zase nějaká koalice a to je ospravedlňující důvod, proč to či ono slíbené nelze prosadit. A jeho voliči ? Ty přece po volbách nebude zase čtyři roky potřebovat, jako je nepotřebovala nikdy žádná strana.

   Šokující není jeho podnikatelský záměr, ten už měla kdysi Hromádková a po ní další. Většinou s nedostatečným kapitálem se výsledek nedostavil. On ale vkládá mnohonásobně větší objemy a zná dobře občany, kterým maže med kolem pusy a proto lže a lže a lže.

Pro mne je ale zarážející ten počet zoufalců, kteří mu fandí a věří !! Když už jim nevadí jeho minulost i způsoby, třeba s řepkou - copak nečtou, neposlouchají a nemyslí ? Vědí jeho fanoušci a možní voliči, nebo alespoň tuší, co se za tím skrývá ? Vědí vůbec, jak platí zaměstnance ve svých firmách ??? Co znamená jeho prohlášení, že chce řídit stát jako firmu ?? Vypadá to náramně při jeho majetku, ale myslím, že má stále ještě zaplať pán bůh málo na to, aby si náš stát koupil. A není zvláštní, že ani sockomanči a modří, šťopky žádné nebezpečí nevidí ? Přijali ho do předvolební rodiny zlodějů jako svého – vědí totiž, že z jeho strany žádná změna nehrozí.. !!! Těžko mu mohou konkurovat, tak ho raději berou jako budoucího spojence.  A jeho mediální masáž se do nich obouvá jen “citlivě“, někdy i s omluvou či vysvětlením… On chce řídit stát, mít ještě větší moc a k tomu ale demokracii nemůže potřebovat !

     Ten, kdo sleduje politiku a neléčí si při volbách jen své bolístky ví, že se tu 23 let lže, krade a ty strany, které celou dobu sedí v parlamentu nejsou schopny tu něco změnit, ale ani nechtějí !  Systém demokracie, která tu není, je nereformovatelný kosmetickými změnami stávajících zákonů, ani náprava morálky ze strany “velkých“ stran nehrozí.

     Proto různí jejich “politologové“, třeba spolupracovník Zbořil, ale i madam Dvořáková a další nenápadně nazývají Okamurův Úsvit tu jako radikální (on i Zeman…) , tu jako dokonce extremistický, nejmenší nadávka je populistický… Proč ? – mají bobky z možné změny, která by jim vzala moc. A tu oni chtějí MOC !! Za ní je ta možnost beztrestně odklánět, tunelovat, když už nic není,  tak tunelovat dluhy stát na roky dopředu. Jen ne změnu ! Ony ty dluhy voliče zatím nedusí… Zatím. Je ale fakt, že s ekonomikou státu, svázaného s nadnárodními lupiči, si rady nevědí. Proto ty falešné “průzkumy“, ovlivňující neznalé, tentokrát TV vymyslela fígl, neb ví, že opřít se při zvaní do TV na besedy o průzkumy už je neúnosné, noviny plné lží.

   Předvolební prognózy jsou zavádějící a měly by se ze zákona zakázat zveřejňovat minimálně dva měsíce před volbami. Důvod je prostinký. Pokud je všechno v tomto státě prolezlé korupcí, co by mělo být více ohroženo osobními zájmy než návod voliči, kterak má volit? Stačí, aby v preferencích se strana ocitla pod pěti procenty “volebního potenciálu“a už ji nevezmou do debaty v televizi, kdo není v TV, jako by nebyl.

   A co chce Úsvit ? Změnu volebních systémů, přímé volby, aby si opravdu mohl zvolit volič  starostu, ne aby si ho vybírali zvolení nastrčení straníci, totéž hejtmana, poslance a třeba i soudce. Bez ohledu na jeho stranickou příslušnost – toho, komu věří. Když zvolí třeba Babiše, jejich smůla. Ale Úsvit nechce jen přímou volbu – ale také trestněprávní odpovědnost a odvolatelnost. Aby měl možnost volič změnit své chybné rozhodnutí dřív, než za 4 roky. Pak by se různé Peaky bez kanceláře při zradě strany a voličů nepoflakovaly bezprizorně v parlamentu, nahradil by je jiný, pracovitý a odpovědný poslanec.

    No ale to by ti různí Tlučhubové, Oulehlové..  měli útrum a to “velké“strany a zejména ti různí Bakalové, Rittigové a Janoušci přece nemůžou potřebovat. Dosud jim stačilo ovlivnit (penězi nejspíš) vedení strany a ostatní přece hlasují jako stroj. A když bude parlament utvořen odpovědnými jedinci, zastupujícími svůj rajon, těžko by se jim to dařilo.

    Takže nakolik budou naši voliči odpovědní k sobě, svým rodinám a nakolik jenom naštvaní si netroufám odhadnout. Jen jim přeji, aby použili rozum… A ten velí – změna je nutná !

         Na závěr – teď uvidím, jak dlouho mé blogy na Babišových Lidovkách vydrží !

27.9.13                                                                                                              Eda Seibert

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama