JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.10.2013 16:39:18

Kdo z nás je větší populista? Bobošíková, Žák, Němcová?

Kdo z nás je větší populista? Bobošíková, Žák, Němcová?

Když si přečtu komentáře renomovaných politologů a naleznu v nich tvrzení, že Hnutí Úsvit přímé demokracie je populistický subjekt, musím se jejich hodnocení smát a ptát se, v jakém žoldu pracují.

Tak si to, milí potenciální voliči, shrňme. Máme tu paní Bobošíkovou, která se vydala po pěvecké dráze paní Parkanové a nazpívala v rámci kampaně song. Dále je tu ODS, strana, která razila placené školné a amalgamové plomby, nyní „vyčůraně“ otáčí a na platbě netrvá.  SPOZ ústy ministra dopravy Zdeňka Žáka vyrukovala s nabídkou jízdného ve vlacích zdarma. Ano2011 chce na knihy a léky 0% daň a Svobodní Petra Macha nechtějí skoro žádné daně. ČSSD zvyšuje minimální mzdu, ale zapomíná dodat, že se tím zvýší nezaměstnanost a komunisté pak tradičně slibují všechno všem.

Ptám se, slovutní docenti věd politických, oč více je populistické Hnutí Úsvit než výše zmíněné programové body jednotlivých stran. Je snad přímá volba poslanců, hejtmanů a starostů a možnost jejich odvolání populismem? Ne, v USA, Švýcarsku, Lichtenštejnsku je to standardní prvek. Je populismem zpětné majetkové přiznání a hmotná a trestní zodpovědnost všech politiků, soudců a exekutorů? Ne je to prvek, jak zavést v této zemi pořádek. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama