JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 19:29:05

Kalouskův nákop do Babiše je pokrytecký. Laudátova legislativa to dokládá

Kalouskův nákop do Babiše je pokrytecký. Laudátova legislativa to dokládá

Miroslav Kalousek se dnes přel do Andreje Babiše a obvinil ho z toho, že chce zlikvidovat menší podniky, aby nepřekáželi oligarchům.

Kalouskovo obvinění se v tomto případě ani nemusí moc dokazovat, protože na likvidaci malých a středních zemědělců a skupování všeho možného, je založeno tajemství Agrofertu. Jen mi nějak nedochází, proč s tím vyrukoval právě Kalousek navíc s tvrzením, že udělá vše proto, aby malí a střední podnikatelé nebyli zlikvidováni.

Pan Kalousek má asi velmi krátkou paměť. Kdybych nevěděl, že to byl právě poslanec TOPky František Laudát, který v březnu předložil návrh na úplné zrušení zákona o Významné tržní síle, snad bych toto Kalouskovo mesiášství i žral. Úplné zrušení tohoto klíčového zákona je totiž pro malé a střední podnikatele stejně nepříznivé jako jeho úplné ponechání. Při úplném zrušení si budou moci absolutně diktovat řetězce, při zachováním profitují právě oligopoly jako Agrofert, Prazdroj, KMV, Unilever nebo Nestlé. Zde platí zlatá střední cesta, protože zákon je potřeba jen novelizovat a definovat výší obratu malé a střední podnikatele, čímž dojde k jejich ochraně.

Jinými slovy vy a vaše Topka pane Kalousku, jste chtěli živořící malé a střední podnikatele v potravinářství dorazit, tak nevím, proč se zrovna vy trefujete do Babiše.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama