Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 14:38:22

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

Pryč s feťáky a bezdomovci v ulicích Prahy! Volební lídr DSSS Jiří Petřivalský chce v metropoli opět slyšet češtinu


Jiří Petřivalský












3. října 2013
Pokračujeme v seriálu rozhovorů s volebními lídry Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) v jednotlivých krajích. Všem kandidátům byly položeny shodné otázky, směřované k jejich kandidatuře do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

„Považuji za hrozné, že se v některých čtvrtích, či podnicích již opět neobejdete bez znalosti ruštiny a ukrajinštiny. Ostatně motto naší pražské kampaně zní: Chceme v Praze opět slyšet češtinu,“ říká Jiří Petřivalský, člen vedení DSSS a její krajský volební lídr v hlavním městě. Právě jeho odpovědi na naše otázky dnes zveřejňujeme:

Předvolební kampaň běží v plném proudu, jakým způsobem oslovujete občany, aby Vám v předčasných volbách dali svůj hlas?

Na předvolební kampaň nemáme miliony jako státem dotované strany, takže sázíme především na kontaktní kampaň s občany. Pomocí letáků a propagace na sociálních sítích Pražanům představujeme našich sedm čelních kandidátů s jejich programovými prioritami. Záměrně jsme v některých případech zvolili i témata, kterým se DSSS v minulosti tolik nevěnovala.

Dále jsme nechali vytisknout velké množství propagačních brožur „Volební desatero DSSS Praha“, kde představujeme naše programové priority. K dispozici máme samozřejmě i naše tištěné periodikum „Pražský dělník“, který je distribuován na stanicích metra.

V kontaktní kampani se zaměřujeme především na městské části, kde máme buď velmi silnou členskou základnu (např. Žižkov), nebo kde jsme s dobrým ohlasem působili již v minulosti (např. Černý Most, Libuš).

Co považujete za nejpalčivější problém Vašeho kraje?

Těch problémů má Praha samozřejmě mnoho. Já bych vyzvedl sociálně patologické jevy a s tím spojenou mezinárodní ztrátu prestiže Prahy. Na rozdíl od většiny evropských metropolí, zde zahraniční návštěvníci téměř ihned narazí na různé feťáky, bezdomovce a nepřizpůsobivé, a to se musí změnit. Je třeba z Prahy opět udělat historický klenot střední Evropy a tedy místo, kam se budou zahraniční návštěvníci s radostí vracet.

Další velký problém je praktická kolonizace Prahy cizinci z Ruska, Ukrajiny a Balkánu. V českých rukou v centru města nezůstalo de facto nic. Je nutné podpořit menší české podnikatele tak, aby mohli obstát v zahraniční konkurenci. Považuji za hrozné, že se v některých čtvrtích, či podnicích již opět neobejdete bez znalosti ruštiny a ukrajinštiny. Ostatně motto naší pražské kampaně zní: „Chceme v Praze opět slyšet češtinu.“

Můžete ve stručnosti charakterizovat svůj dosavadní život, naplněné cíle a úspěchy?

Před nedávnem jsem oslavil své třicáté narozeniny. Mám dobré zaměstnání, kde dlouhodobě dosahuji výborných výsledků. Za svůj největší úspěch ale považuji fakt, že mám i přes relativně mladý věk důvěru pražských členů naší strany, kde působím jako předseda krajské organizace DSSS. Myslím si, že jsme v Praze za poslední roky vybudovali opravdu mimořádně kvalitní tým schopných lidí, se kterými je skutečně radost spolupracovat na tvorbě pronárodní politiky.

Proč jste se rozhodl kandidovat za DSSS?

DSSS je pro mě jediná strana, která je v opozici proti současnému režimu, což můžeme doložit např. i rozpuštěním původní DS, které nám, dle mého názoru, paradoxně pomohlo k lepší formě prezentace v současnosti. Osobně je pro mě nesouhlas se současným režimem důležitý, takže skutečně nevím, za koho jiného bych chtěl kandidovat.

Za volební blok Hlavu vzhůru a jeho kariéristku a komunistickou prezidentskou kandidátku Bobošíkovou? Za populistický Úsvit Okamury a Bárty? Za Svobodné neocons s jejich politikou postarej se o sebe, nebo umři hlady? Za KSČM a jejich boj proti rasismu a pronárodní politice? Nebo za marketingový projekt ANO dáme všem, zase na tom zbohatnem? Ne děkuji.

DSSS pro mě v současnosti představuje jedinou skutečnou alternativní volbu proti zkorumpovanému režimu a je mi ctí, že za ni mohu kandidovat.

V případě zvolení do parlamentu, co je Vaším cílem prosadit na půdě Poslanecké sněmovny?

Na půdě Poslanecké sněmovny bych chtěl především hájit zájmy českého lidu. Přijde mi, že dnešní parlamentní politici spíše vzhlížejí ke svým globalizačním modlám a že na českého občana se zapomnělo.

Je třeba říci jasné NE multikultuře jako přežitému a zkrachovalému politickému konceptu a důrazně se postavit za zachování české suverenity a identity.

Jaké je Vaše volební motto?

Volební motto pražské kampaně „Chceme v Praze opět slyšet češtinu“ jsem zmiňoval již výše. Tak snad jen dodám jeden latinský citát, který se pro naši dobu docela hodí. Dum spīrō, spērō. Dokud dýchám, doufám.

-red-

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama