MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 18:37:03

Slova Václava Klause mne jako jeho sympatizanta mrzí

Slova Václava Klause mne jako jeho sympatizanta mrzí

Prohlášení úřadujícího předsedy ODS Martina Kuby k rozhovoru exprezidenta Václava Klause s MF DNES

Slova Václava Klause mne jako jeho sympatizanta a dlouholetého člena ODS mrzí a ani jim lidsky nerozumím. Je samozřejmě jeho plným právem podpořit jakoukoli stranu nebo hnutí kandidující ve volbách.

Ještě v roce 2002 říkal tehdejší předseda naší strany Václav Klaus, že je „zastáncem ne slepenců, ale jasně definovaných politických stran“. Pokud tedy dnes jednou větou odsoudí politické projekty, jako jsou ANO, Úsvit nebo TOP 09, a zároveň podpoří na poslední chvíli slepený projekt Hlavu vzhůru, ve kterém vedle sebe kandidují expolitici ODS, Věcí veřejných i ČSSD, považuji to za naprostý politický nonsens a nepochopitelný názorový veletoč. Jsem přesvědčen, že Václav Klaus roku 2002 i Václav Klaus devadesátých let by se rozhodnutí Václava Klause roku 2013 vysmál.

Lze souhlasit s tím, že referendum o vstupu do Evropské unie bylo vyjádřením, že chceme patřit k vyspělým evropským státům. Že se od té doby EU mění, má řadu problémů a musí se začít chovat jinak, je zcela jasné. A ODS je na české politické scéně také jediná relevantní strana, která to dnes otevřeně říká.

Nechceme přijímat euro, tvrdíme, že hlas ČR musí znít v Bruselu mnohem silněji a že jediné, co je pro ČR přijatelné, je být hrdým státem ve fungující a ekonomicky silné Evropě. Diskuse o tom musí být otevřená, ale vystupování z EU není v tuto chvíli vůbec na pořadu dne.

ODS se dnes prioritně musí zabývat především tématy, která občany naší země zajímají nejvíce. Jak neztratit práci či jak najít novou. Jak zajistit, aby stát byl skutečně efektivní, neztrácely se v něm peníze a aby nelezl lidem zbytečně do života bizarními regulacemi. Jak se dobře a spolehlivě zajistit na stáří. A jak mít do budoucna efektivní zdravotnictví.

Rád bych připomněl, že to byla právě ODS, která za svým prvním předsedou pevně stála v obou prezidentských volbách a prosadila jeho dvojí zvolení, a že to byli právě politici a slušní řadoví členové ODS, kteří velmi zdrženlivě a korektně komentovali velmi sporné části jeho amnestie v době, kdy za ni i ODS nesla obrovské politické náklady. V tomto kontextu považuji vyjádření Václava Klause za velmi neférové.

Vážím si Václava Klause jako člověka s autentickými pravicovými názory a jako významné postavy historie české pravicové politiky. V případě podobných nefér ataků ale budu ODS tvrdě hájit i proti Václavu Klausovi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama