ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2013 12:32:11

Titul Ing. jsem nikdy sám vědomě nepoužil

Titul Ing. jsem nikdy sám vědomě nepoužil

Z důvodu množících se dotazů a spekulací médií na některá témata uveřejňuji:

1)
Jak již bylo uveřejněno v médiích v předchozích týdnech, jsem držitelem titulu Bc. Titul Ing. jsem nikdy sám vědomě nepoužil. Jediná administrativní chyba byla při zakládání Nadačního fondu přátel gymnázia Český Těšín. Bylo doloženo, že nevznikla mým zaviněním. Po zjištění této skutečnosti, která nebyla známa pět let, jsem ihned zjednal nápravu a konal tak, jak ostatně požaduji po všech svých spolupracovnících, zaměstnancích na MD ČR a podřízených organizacích. (dokumenty zveřejněny na www.zakzdenek.cz)   

2)
Nově jmenovaný generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Pavel Kočica má za sebou jasný odborný příběh člověka, který se dlouhodobě zabývá přípravou, realizací a supervizí infrastrukturních staveb. Kromě odborných předpokladů je pro mě důležité i to, že se nikdy neucházel o státní zakázky v dopravním stavebnictví. Právě to, že nemá vazby v propletenci stavebních, projekčních a státních investorských organizací, mu dává šanci pohnout s tímto nezdravě fungujícím odvětvím.

Od svého nástupu do funkce jsem se netajil tím, že jako člověk dlouhodobě se pohybující v dopravě mám řadu kontaktů na odborníky, které jsem schopen do státní správy přivést. To platí pro všechny mnou doposud jmenované osoby v celém rezortu.

Nijak přitom nezastírám, že ing. Pavla Kočicu znám jako odborníka osobně minimálně deset let. Dlouhodobě jsem s ním konzultoval odborné věci. Podotýkám, že bez jakéhokoliv hmotného či nehmotného ocenění.

Jako veřejně činná osoba od počátku vystupuji vůči veřejnosti s maximální mírou otevřenosti. Nijak proto neskrývám ani skutečnost, že mě s panem Kočicou v roce 2003 pojil také společný zájem postavit spolu s další skupinou vlastníků rodinné domy v Praze-Zbraslavi, kde jsme zakoupili pozemek, který vlastním dodnes. V roce 2010 se p. Kočica rozhodl svoji část odprodat a na jeho nabídku jsem reagoval, ačkoliv cena byla již řádově vyšší. (dokumenty zveřejněny na www.zakzdenek.cz)  

Při veškerém vědomí etických principů západní demokracie neshledávám nic závadného či nemravného v tom, že jmenuji do čela ŘSD člověka, kterého dlouhodobě znám z oboru, a právě proto si jej vážím.

3)
Žádám novináře, aby zachovali informace o majetku a osobách, které nepůsobí ve veřejných funkcích, v podobě, která bude odpovídat zákonu o ochraně osobních údajů, aby nebyla ohrožena jejich práva a bezpečí.  

Zároveň žádám, aby i u osob ve veřejných funkcích působících byl brán v médiích ohled na bezpečnostní rizika z informací zveřejňovaných plynoucí.

Zdeněk Žák, ministr dopravy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama