Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2013 18:38:55

Už zase nám chybí koordinace zahraniční politiky

Už zase nám chybí koordinace zahraniční politiky

Ke slovům prezidenta Miloše Zemana, že by se české velvyslanectví mohlo z Tel Avivu přesunout do Jeruzaléma, se začínají objevovat razantní reakce z arabského kruhu.

 Výrok kritizuje šéf palestinské diplomacie i nově Liga arabských států. Kauza tím dostala mezinárodní rozměr.

Bohužel se tímto případem dostáváme opět do situace, když každý z čelních představitelů České republiky mluví jinou řečí. Prezident hovoří o přesunu, čeští diplomaté ujišťují své palestinské kolegy, že k němu dojde leda až po vyřešení izraelsko-palestinského konfliktu. Jiná stanoviska má prezident, předseda vlády i ministr zahraničí. Chybí nám koordinace zahraniční politiky.

Lze však předpokládat, že je to jen otázka několika týdnů. Současná úřednická vláda je pouze přechodná a brzy bude mít Česká republika nového ministra zahraničí. Zřejmě se poté otázky kompetencí v zahraniční politice ujasní.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/milansarapatka.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama