Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 8:59:13

Mafell - první zahraniční partner Střední školy stavební a technické

Mafell - první zahraniční partner Střední školy stavební a technické

Střední škola stavební a technická v Ústí n. L. – Krásném Březně má ode dneška nového strategického partnera – německou firmu Mafell.

Je partnerem strategickým - a prvním  zahraničním. U podpisu smlouvy byl i hejtman Oldřich Bubeníček, tedy představitel zřizovatele této páteřní školy - Ústeckého kraje.

Smlouvu mezi SŠSaT  a firmou Mafell, respektive společností ALO Group s. r. o. zastupující v ČR  zájmy německého výrobce, podepsali dnes ředitel školy Vítězslav Štefl a jednatel ALO Group Jiří Odvárka. Přítomen byl rovněž Ralf Kohler, ředitel prodeje a marketingu fy Mafell z německého Oberndorfu nad Neckarem a další hosté, mezi nimiž byla rovněž Dagmar Waicová, předsedkyně krajského zastupitelského výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost.

V úvodu, ještě před podpisem smlouvy, zmínil hejtman Oldřich Bubeníček, že krásnobřezenská škola patří k nejvýznamnějším středním školám, které v našem kraji vychovávají technicky vzdělané mladé lidi  a učně pro řadu potřebných řemeslných oborů. Škola je výjimečná i tím, že spolupracuje s mnoha desítkami firem a do budoucna je rozhodně perspektivním školských zařízením. Tím spíše, že se pro ni chystá nový Kampus řemesel, unikát v našem školství. 

Vedle spolupráce s Metrostavem, Raab Karcherem, Spolchemií, KB Blokem, Bernerem, Balakrylem, Istarem, AZ Sanací a mnoha dalšími společnostmi a firmami (je jich asi 130!) přibyl nyní Mafell. Tento špičkový výrobce zařízení k profesionálnímu dřevoobrábění poskytne škole nářadí v hodnotě 250 tisíc korun a bude jej po dvou letech doplňovat o nové, modernější a ještě výkonnější. Samozřejmě, že mezi nimi budou i kotoučové pily, kterým se běžně říká „mafl“, ač toto nářadí známe pod shodným familiárním pojmenováním od mnoha dalších výrobců. Prostě mafl či maflík je jenom jeden, alespoň tak to mezi sebou říkají odborníci i budoucí truhláři a tesaři  za Střední školy stavební a technické v Ústí nad Labem, Čelakovského ul. 5. Ta má v současnosti asi 950 žáků v maturitních a učňovských oborech i v nadstavbovém studiu, a to nejen v Krásném Březně, ale také v několika dalších detašovaných pracovištích.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama