MUDr. Jan Marušiak, PhD.

kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2013 21:34:28

Karel Čapek napsal před lety známý fejeton: "Proč nejsem komunistou".

Karel Čapek napsal před lety známý fejeton: "Proč nejsem komunistou".

Václav Klaus kouzlem nechtěného vyhlásil: "Proč nebyl chartistou" Dá se říct, že potom, co bylo kritizováno jeho americké ocenění /medaile za jeho boj proti komunizmu/ Klaus svým výrokem šlápl do exkrementu a ještě v něm vykrucuje piruety

Klaus převzal Trumanovu-Reaganovu medaili svobody minulý týden ve Washingtonu, kam si odskočil po tom, co na místní politické scéně podpořil paní Bobošíkovou jako tu jedině "pravou" / političku, která kandidovala na Hrad za komunisty/. Protože si některé organizace a jednotlivci myslí, že Klaus si tuto medaili za boj proti komunizmu po tom, co u nás předváděl, nezaslouží, ozvali se s kritikou a požadavkem, aby ji vrátil. Cenou byla v minulosti odměněna např. Milada Horáková či Jan Pavel II. K tomu moje poznámka: Po té, co se Klaus stal poprvé prezidentem ČR díky podpoře Komunistické strany, objevil se krátce po volbě o přestávce na hradním balkoně v záběrech kamer - s panem Grebeníčkem. Asi opět kouzlem nechtěného měl tenkrát prezident Klaus červenou kravatu a pan Grebeníček modrou. Řeknete maličkost - ale zapamatovatelná. Klaus ve své obhajobě tvrdí, že tak jak s nacismem nebojovali pouze partizáni, nebojovali s komunizmem pouze chartisté. No - to kulhá. To, jak Klaus bojoval s komunizmem by možná lépe popsal pan Škvorecký, pokud by teda byl stihl napsat Zbabělce č.2. Každopádně Klaus svým příměrem alespoň nevědomě postavil komunizmus na roveň nacismu. To bychom z něj jinak lámali asi těžko, že. Klaus interpretuje svůj nezájem o Chartu 77 a své "nečlenství" svérazně. Myslel si, že tudy cesta nevede. A doplňuje - "a také nevedla". Ale vedla, pane bývalý prezidente. Měli jsme takového Vašeho jednoho předchůdce, který se za svůj veřejně projevený názor nechal zavírat do vězení v dobách, kdy Vy jste jezdil studovat do zahraničí vaši milou pseudovědu ekonomii. S tím nehnete, historie občas dohání každého z nás. Pan prezident Havel, to je ten, jak mu říkáte hezky pravdoláskař, by zřejmě Čapkovi rozuměl lépe, než jste toho schopen Vy. Rozuměl by mu lépe, proč tento spisovatel napsal fejeton: "Proč nejsem komunistou".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama