Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2013 15:08:22

Štěpánek ( DSSS )

Štěpánek ( DSSS )

Sebrat peníze procikánským neziskovkám, hned! Státní subvence musí jít do zemědělských okresů, říká lídr DSSS v Plzeňském kraji Jiří Štěpánek

Sebrat peníze procikánským neziskovkám, hned! Státní subvence musí jít do zemědělských okresů, říká lídr DSSS v Plzeňském kraji Jiří Štěpánek


















16. října 2013
Pokračujeme v seriálu rozhovorů s volebními lídry Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) v jednotlivých krajích. Všem kandidátům byly položeny shodné otázky, směřované k jejich kandidatuře do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

„Po celý svůj život se snažím chovat tak, abych se za své činy a kroky nemusel stydět,“ říká Mgr. Jiří Štěpánek, výkonný místopředseda DSSS a její krajský volební lídr v Plzeňském kraji. Právě jeho odpovědi na naše otázky dnes zveřejňujeme:

Předvolební kampaň běží v plném proudu, jakým způsobem oslovujete občany, aby Vám v předčasných volbách dali svůj hlas?

Občany oslovuji především osobní kampaní, setkáváním a nasloucháním jejich problémům. Dělnická strana sociální spravedlnosti vede předvolební kampaň již tři roky od skončení posledních parlamentních voleb. My se zajímáme o problémy této země a jejích občanů neustále, ne jenom v předvolební kampani. Členové a aktivisté DSSS žijí stejné životy, mají stejné problémy, jako dolních deset milionů občanů republiky, proto moc dobře víme, jakou kampaň vést – národní a sociální.

Co považujete za nejpalčivější problém Vašeho kraje?

Tak jako v ostatních krajích je to nezaměstnanost. I když v Plzeňském kraji jsou průmyslové zóny, tak výraznou většinou jsou v nich zaměstnáváni cizinci, kteří tam pracují za minimální mzdy, tím berou práci našim lidem a ještě „kazí“ mzdy.

I v kraji se rozrůstá nepřizpůsobivý styl života, především cikánského etnika, které má pocit všemocné ochrany policie a státních úřadů. Požadujeme, aby zákony a povinnosti platily pro každého. Bez rozdílu.

Je nutné zlepšit situaci v pohraničních zemědělských okresech jako je Tachovsko, tam musí jít státní subvence a ne do různých neziskových procikánských organizací, které si z toho udělaly výnosnou živnost.

Můžete ve stručnosti charakterizovat svůj dosavadní život, naplněné cíle a úspěchy?

Po celý svůj život se snažím chovat tak, abych se za své činy a kroky nemusel stydět. Věnuji se od roku 1990 politice a můj cíl je jen jeden: Pomoci této zemi a občanům. A já myslím, že tento cíl se mi daří a doufám, že ještě dlouho dařit bude.

Proč jste se rozhodl kandidovat za DSSS?

Byl jsem mezi prvními, kdo zakládal tuto jedinou skutečnou národní opozici v zemi. DSSS nikdy neuhne ze své cesty a postupnými kroky naplňuje svůj program. My ne politikaříme, my děláme politiku. A proto kandiduji.

V případě zvolení do parlamentu, co je Vaším cílem prosadit na půdě Poslanecké sněmovny?

Okamžitě by to bylo iniciování zákonného zrušení všech pracovních agentur, které vedou pod sebou pracovníky, které je nabízejí firmám jako otroky na trhu, inkasují za ně plnou mzdu, jejíž podstatně menší část vyplácejí pracovníkům, kteří sice poctivě pracují, ale za plnou práci dostávají částečnou mzdu. Pracovní agentury pouze parazitují na současné nezaměstnanosti, a proto zde pro ně není místo.

Jaké je Vaše volební motto?

Poctivě v životě, poctivě v politice!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama