Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2013 17:39:15

Zavedené strany si z nás snad dělají srandu

Zavedené strany si z nás snad dělají srandu

„Česko akutně potřebuje zákon o státní službě, který odpolitizuje úřady! Musíme ochránit úředníky před politiky!“ Takováto a další prohlášení zazněla v pondělní předvolební debatě České televize z úst lídrů stran kandidujících v Praze.

 V diskusi, kam ČT„zapomněla“ pozvat Úsvit přímé demokracie přesto, že měl v rozhodné době lepší celostátní procenta než například SPOZ.

 To si z nás zavedené strany opravdu budou stále dělat srandu? Právě dvacetiletá neexistence funkčního zákona přece umožnila politickým stranám ovládnout státní správu a rozdělovat teplá místa a státní zakázky svým politickým přátelům a kmotrům.

 To, co česká politická reprezentace udělala se zákonem o státní správě, je jedním z největších podvodů českých stran jak na EU, tak na občanech ČR. A týká se to všech parlamentních stran, počínaje sociálními demokraty přes komunisty, TOP 09 a další až po ODS.

Naši politici nechtějí žádný zákon o státní službě, protože chtějí mít místa pro své kamarády. U nás totiž nezáleží na tom, co umíte, ale koho znáte.

Abych nemluvil jen do větru, uvedu několik konkrétních příkladů z Ministerstva zahraničních věcí ČR, kde jsem léta působil. Víte, kdo například zastupuje Českou republiku na OECD v Paříži? Pan Rozsypal, který na MZV v životě nepracoval. A jeho kvalifikace? Kamarád exministra Schwarzenberga. A kdo že to „slouží“ na Generálním konzulátu v Šanghaji? Pan Kuzmiak. A jeho kvalifikace? No přece lobbista…

Funkce ředitelů odborů na MZV dnes vykonávají třicetiletí mladí „odborníci“, kteří nemají ani praxi ani zkušenosti, a někteří z nich dokonce vyjíždějí, bez jakéhokoli působení v nižších diplomatických funkcích, na mise jako páni velvyslanci. Bez ohledu na to, že budou svým kolegům, spřáteleným velvyslancům, pro smích. A jakou kvalifikaci že to mají? Přece slepou oddanost exministrovi Schwarzenbergovi a jeho „kumpánům“.

Nebo jiný příklad. Ministr dopravy v demisi pan Žák, který má pod svým ministerstvem 14 podřízených organizací, již stačil za svoje krátké působení na ministerstvu vyhodit  šéfy deseti z nich (a další dva to podle mých informací ještě čeká). To je, jako kdyby šéf firmy odjel na dovolenou, a než se vrátil, jeho zástupce mu mezitím vyházel z firmy všechny vedoucí pracovníky…

Směšné, že?  Ale zase, každý měsíc dobrý.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/milansarapatka.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama