Tomáš Podivínský

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2013 13:18:45

Žaloba na stát kvůli kvalitě ovzduší je absurdní

Žaloba na stát kvůli kvalitě ovzduší je absurdní

Ministerstvo životního prostředí kategoricky odmítá, že stát v současné době nečiní potřebné kroky, které by vedly ke zlepšování kvality ovzduší na Ostravsku. Je tomu právě naopak!

Žaloba, kterou na stát podala v roce 2010 Rada města Ostravy v čele s primátorem Petrem Kajnarem, nemá žádný věcný základ a již v roce 2010 byla výhradně součást předvolební kampaně.

"Pokud byla žaloba podána kvůli nečinnosti vlády směrem k Moravskoslezskému kraji v oblasti ochrany životního prostředí, měl by se pan Kajnar obrátit na „zeleného politika“ pana Bursíka a jeho následovníky v úřednické vládě. Současný trend ministerstva jednoznačně ukazuje, že pro Ostravu a celý Moravskoslezský kraj děláme maximum. Kotlíkové dotace, program ministerstva a kraje, za 160 milionů korun pomohly už více než čtyřem tisícům obyvatel MSK vyměnit starý kotel za nový ekologický. V Bruselu jsem teď o prázdninách dotáhl do konce jednání, díky kterým dostaly Třinecké železárny a ArcelorMittal přes jednu miliardu korun na odprášení aglomerací. Peníze ve výši 1,3 miliardy korun na tento účel jsme v Bruselu zajistili již dříve. Právě teď vyjednávám o další miliardě korun na podporu alternativní dopravy. Celková suma 2,7 miliardy korun v programu Zelená úsporám, kterou na dotacích využili obyvatelé Moravskoslezského kraje na zateplení rodinných a panelových domů, výrazně přispěla ke zlepšení kvality ovzduší v MSK. Program zároveň přispěl ke vzniku více než sedmi tisíc pracovních míst. V Nové zelené úsporám budeme v tomto trendu pokračovat. To jsou aktivity, které lvím dílem pomáhají ke zlepšení ovzduší v Moravskoslezském kraji. Ne prázdné tlachání a žalování. Jsem rád, že soud dnes žalobu z roku 2010 zamítl. Pan primátor Kajnar se tak definitivně stal marginální tragikomickou politickou figurkou. Jeho dnešní plivání vnímám jako jeho zhrzenost za to, že jej jeho mateřská strana neumístila ani na nejposlednější místo na kandidátce do Poslanecké sněmovny. Na druhou stranu musím ocenit, že po tři roky má pan primátor stejné názory a drží svoji lajnu," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama