JUDr. Pavel Staněk, MBA

advokát ,člen OR ODS Hradec Králové
  • ODS
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2013 17:04:24

Volby 2013 - Nesnesitelná těžkost vládnutí

Volby 2013 - Nesnesitelná těžkost vládnutí

Korupce! Nezaměstnanost! Romové! Kriminalita! Rozkrádání veřejných peněz! Zlá Evropská unie! Zneužívání sociálních dávek! Nefungující soudy a policie! Líní a neschopní politici! Časté povodně, letní vedra a dlouhé zimy…

Všechno umíme vyřešit. Posledních 24 let nám tady vládli neumětelové, my to teď dáme do pořádku. Ty sliby najdete všude. Trčí na vás na billboardech, jsou nalepené na samolepkách na záchodech v restauracích, vidíte je v televizi, slyšíte je v rádiu, na náměstích, pokud nechodíte kanály, určitě vám někdo vrazí leták s těmito sliby do ruky, blikají na nás na internetu, jsou v novinách, časopisech, jsou na držácích v autobusech, jsou na tričkách hostesek rozdávající snad cokoliv, jsou všude. Takzvané nové strany, dosud „nepoznamenané“ působením v parlamentu (někdy dokonce v čele či za zády s parlamentními matadory), slibují kdeco. Je to přece tak lákavé a tak snadné slibovat, je to tak snadné kritizovat…

Když se ale podíváte pořádně na to, co tito „noví bojovníci“ plánují po případném vstupu do parlamentu, máte před sebou v podstatě jednohlasné: my vládnout nechceme…chceme být v opozici! "Naše strana se necpe do vlády….do vlády nevstoupíme, ale naší taktikou je získat dost hlasů na to, aby na nás stála vláda....pro mě osobně by byla lákavější práce v opozici. Novou vládu nečeká vůbec lehké období. Vždy se lépe kritizuje, než vládne….," říkají lídři některých z nich.

Jde zřejmě o historický unikát – strany a politici se uchází o hlasy voličů, aby byli v opozici! Věřím, že po volbách (opět po nějakém čase) opanujeme stránky zahraničních médií – budeme mít parlament plný nových poslanců, v sídle vlády ve Strakově akademii bude ale prázdno. Vlastně ne, mnohem líp, zůstane tam vláda odborníků – Zemanovci….

JUDr. Pavel Staněk
předseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
1. místopředseda regionálního sdružení

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama