ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2013 17:55:24

Zdařilá megakampaň na děsivý produkt pana Babiše

Zdařilá megakampaň na děsivý produkt pana Babiše

Hnutí pana Babiše zaplavilo republiku billboardy, letáky, panáky v polích a mnoha dalšími rekvizitami. Je to opravdu megakampaň, ostře kontrastující se skromností ostatních. Ale nutno přiznat, že je z čistě marketingového pohledu udělaná dobře.

 Otázkou jsou některé akce pana Babiše, kterými si vydobyl nadstandardní prostor způsoby, které jsou minimálně na hraně. Dostal spoustu prostoru v televizích, dokonce i v zábavných pořadech, i v rádiích. A to nemluvím o tom největším zásahu do férové politické soutěže, totiž faktu, že pan Babiš přímo vlastní klíčový tisk.

Mohli jsme se filosoficky ptát, kolik novinářů si troufne kriticky psát o svém zaměstnavateli, teď si už po několika týdnech můžeme odpovědět, že ani jeden. Bylo fascinující sledovat úterní debatu lídrů na serveru IDNES.cz, kde si pan Babiš bral slovo, kdy chtěl, a jeho redaktoři neřekli ani slovo.

Vůči jeho konkurenci, včetně našeho hnutí, se pak Babišovi novináři chovají přesně opačně. MF DNES ve svém předvolebním speciálu Úsvit úplně vynechala, ačkoliv se tam objevily i strany mající v průzkumech hluboko pod pět procent. Naše hnutí přitom tuto postupovou hranici v poslední době překonává téměř u všech agentur.  To je dost nefér.

Co se týče faktu, že hnutí ANO je přímo vedené člověkem, který od státu čerpá miliardové dotace, je zjevné, že zde může docházet k využívání jeho politického vlivu. A chování pana Babiše během kampaně nám naznačilo, kolik zábran hodlá v tomto směru mít.

Navíc si říkám, kolik lidí z jeho kandidátek vůbec věří programu, který ANO má (navíc když ho v průběhu kampaně suverénně mění), a kolik z nich bude schopno ustát zodpovědnost, kterou veřejná funkce přináší. Celkem nepochybuji, že pan Babiš jako známý miliardář láká řadu lidí, kterým nejde o noc jiného, než být u zdroje.

A pak je tu ještě ta nesmrtelná věta pana velkopodnikatele, že stát se má řídit jako firma. Ne, ne a ještě jednou ne, pane Babiši. Firma má svého majitele, kterému jde o vlastní zisk. V politice se o ty, kteří z ní získávají osobní zisk, v civilizovaných zemích zajímají orgány činné v trestním řízení.  Zodpovědný politik se má chovat k zisku a spokojenosti všech.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/marekcernoch.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama