Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.10.2013 18:50:41

Jsme svědky úplně zbytečné ostudy

Jsme svědky úplně zbytečné ostudy

Včerejší předčasně ukončené vystoupení kardinála Dominika Duky v Českém rozhlase je ostudou Českého rozhlasu a zcela zbytečnou aférou.

Nevidím jediný důvod proč mu bránit, aby se ke kauze, o jejíž účelovosti a populistickém zneužívání ze strany Zemanovců pár dní před volbami není pochyb, měl šanci vyjádřit. Jsem si jistý, že v tomto ohledu svoboda slova a šance se hájit pokud jsem napadán, je hodnotou kterou máme v demokratickém systému hájit a opečovávat.

Poznamenal bych k tomu ještě tolik, že sami zástupci komunistů, která podle Českého rozhlasu mohla být poškozena, jakoukoliv souvislost se zmíněnými symboly odmítají a tvrdí o sobě, že vznikli v roce 1990. V čem je tedy může poškodit připomínka symbolů padlé říše netuším.

Především si ale myslím, že pokud si osobnost s takovou autoritou, jako má pan kardinál, pozvu na rozhovor, tak to činím proto, že se od něj chci něco dozvědět. Když mám strach, že řekne něco, co mi může způsobit problémy, nemám si ho vůbec zvát. Ale pokud už si hosta jednou pozvu, je neuctivé ho vyhazovat. A teatrální způsob tohoto vykázání navíc úplně zbytečně hecuje vášně.

Kdyby raději redakce nechala pana kardinála říct, co měl na srdci, docela určitě by skalní voliči KSČM nezačali od této strany prchat. Takhle jsme svědky úplně zbytečné ostudy.

Petr Bendl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama