Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2013 17:28:20

Proč kandiduji ve volbách

Proč kandiduji ve volbách

Jsem navýsost politický člověk a o politiku a dění kolem sebe se zajímám celý život. Část své životní kariéry jsem však prožil ve službách české diplomacie a mým krédem byla a je loajalita k České republice, nikoli ke konkrétnímu politickému proudu.

 Proto jsem nejdříve váhal, když jsem byl před časem osloven, abych se zúčastnil voleb na kandidátce Úsvitu přímé demokracie Tomia Okamury.

 Pak jsem si ale připomněl rok 1989, kdy se naše země vrátila na cestu demokracie. Připomněl jsem si tehdejší atmosféru nadšení a entuziazmu. Žili jsme v nesvobodě a nedostatku, ale byli jsme plní naděje a očekávání. A dnes? Žijeme v lepších podmínkách než dříve, máme svobodu… Ale ten pocit naděje a víry v budoucnost, ten je pryč! Jsme frustrovaní, litujeme zmařené příležitosti změnit Českou republiku v zemi, kde bychom rádi žili, na kterou bychom byli pyšní.

 Ale já chci být na naši republiku pyšný! Proto jsem přijal tuto výzvu, budu naší zemi i nadále sloužit a využiji svých schopností v její prospěch.

 Za stávající neutěšený stav věcí si nepochybně můžeme z velké části sami, tím, koho více než 20 let volíme za své politické přestavitele. Politika je v očích námi dosud volených politiků, až na výjimky, vnímána nikoli jako služba lidem, ale jako výtah k vlastní moci a ekonomické prosperitě.

 Kromě malé osobní integrity a nedostatečných morálních zásad politiků je současný špatný stav politiky způsoben samotným nastavením politického systému, ve kterém nezáleží na idejích, ale přednost dostávají různé koalice zájmů bez ohledu na politickou příslušnost.

 A právě změna politického systému je hlavním cílem Úsvitu v těchto volbách. Pokud totiž budou budoucí politici v České republice odvolatelní, když nebudou plnit své povinnosti a své sliby, a pokud budou odpovědní za rozhodnutí, která učiní, budou muset mít na zřeteli především zájem země, nikoli svůj vlastní.

 Přijďte k volbám! Když nepřijdete, budou za vás volit jiní. A zvolí strany, které devastovaly republiku posledních 23 let,  anebo ty, které ji chtějí plundrovat v budoucnosti.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/milansarapatka.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama