Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2013 12:06:32

Přistěhovalecká politika EU musí být posuzována citlivě

Přistěhovalecká politika EU musí být posuzována citlivě

Předseda Senátu Milan Štěch v Drážďanech jednal s předsedou saského Zemského sněmu Matthiasem Rößlerem.

Shodli se na tom, že vzájemná spolupráce obou zemí je vynikající a vztahy dlouhodobě výborné. Navzájem se informovali o politické situaci související s volbami v obou zemích a v návaznosti na to vyjádřili zájem o stabilní zázemí pro dobrý ekonomický rozvoj a stabilitu veřejných financí.

Otevřeně pak diskutovali o složité situaci v pohraničí související s kriminalitou. Konstatovali, že problém souvisí s celoevropskou bezpečnostní situací. „Děláme vše pro to, abychom odstranili zdroje příhraniční kriminality, která se následně může přelévat do sousedního Německa. Například v minulých dnech česká policie zlikvidovala gang, který vyráběl pervitin. Ale není to snadný úkol. „Je zapotřebí pečlivě zvažovat principy další přistěhovalecké politiky EU. Mohlo by se totiž stát, že by v některých oblastech mohly mezi imigranty vnikat konflikty navazující na spory ze zemí jejich původu,“ řekl předseda Senátu.

Milan Štěch a Matthias Röβler jednali také o energetické soběstačnosti a otázkách souvisejících s alternativními zdroji energie. Oba se shodují na tom, že je třeba mít vyvážený mix energetických zdrojů, přičemž jeden má být stabilní a další menšinový podíl mají tvořit ty alternativní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama