Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2013 18:30:07

V diplomacii jsou už od nepaměti špioni a tajné služby

V diplomacii jsou už od nepaměti špioni a tajné služby

NSA špiclovala 35 světových lídrů včetně Angely Merkelové, německé kancléřky. Podle bývalé ministryně zahraničí USA Madeleine Albrightové není na sledování nic překvapivého.

 Jsem přesvědčen, že má Madeleine Albrightová naprostou pravdu. Diplomacie a vysoká politika byly od nepaměti a jsou dosud předmětem zájmu a rejdištěm nejrůznějších špionů a tajných služeb. Jejich cílem jsou nepochybně kromě nepřátel tradičně i představitelé spřátelených mocností. Každá informace se může hodit, a jsme-li spojenci, neznamená to, že spolu nesoupeříme například na poli mezinárodního obchodu.  

Jejich činnost však zpravidla probíhá bez toho, aby o ní byla veřejnost informována, jak je tomu v tomto případě. Překvapivé je tedy spíše selhání amerických služeb, kterým se nepodařilo svoji činnost, zaměřenou na představitele spřátelených zemí, utajit.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/milansarapatka.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama