Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2013 20:05:06

Pana Kalouska už je mi opravdu líto.

Pana Kalouska už je mi opravdu líto.

V dnešním tisku jsem si přečetl vyjádření místopředsedy nula devítky na otázku jak by okomentoval vstup Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury na politickou scénu.

Co si myslíte, že odpověděl? Že voličům Úsvitu nevadí důraz na výrazně populistická (nesplnitelné sliby) až xenofobní (strach z neznámého) řešení. Dříve prý takové protestní hlasy připadly Republikánům Miroslava Sládka. To, že o nás většina politiků a politologů hovoří jako o populistech, to se táhlo po celou volební kampaň. Ale nikdo z těchto politiků a politologů už nám neřekl, že se vlastně těch našich, podle nich, populistických slibů bojí, jako čert kříže. Oni nám to vlastně ani říkat nemuseli a ani nemusí. Z jejich postojů a veřejných prohlášení je to krásně vidět. Bojí se o svá korýtka, bojí se o to, že by přestali mít politický vliv, který za posledních dvacet let přerostl v řízenou korupci nejvlivnějších. Pouze přímá demokracie, trestní, hmotná a osobní odpovědnost všech politiků je lék, jak tomu v budoucnu zabránit. V těchto volbách si to již několik voličů uvědomilo a já věřím tomu, že jich bude stále více a více. Jo a mimochodem pan Kalousek si asi přes svou nadřazenost neuvědomuje, že jediným populistou je prokazatelně on sám. A víte proč? Protože před volbami v roce 2010 usměvavě a srdceryvně, jak on to vlastně většinou umí, prohlašoval, že jeho nula devítka nebude zvyšovat daně. No a jak to nakonec dopadlo? To už všichni přece víme. Jako ministr financí prosadil zvýšení obou sazeb DPH. Takže o populismu ať nekáže ten, kdo ho sám provádí! K nenápadnému srovnávání Úsvitu k Republikánům Miroslava Sládka se raději vyjadřovat nebudu, jelikož je to pod mou úroveň.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama