Jakub Kawulok

  • SOCDEM
  • Hrádek
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2013 14:48:00

Povolební marasmus

Povolební marasmus

Ukažte jim co je přímá demokracie

Dovolím si napsat pár řádků k povolební situaci v Česku. Agentury, které provádějí průzkumy veřejného mínění zase vyhrály volby. Je otázkou komu co za kolik? Tak například mě osobně nebo mých kolegů se  nikdo neptal koho budu volit, ba v průběhu mého života, a bydlel jsem také ve městech, také nic.

Průzkumům jsem nevěřil i když jsem věděl, že manipulují veřejným míněním závratným způsobem. Tak to tady máme, průzkumy se ukázaly jako pravdivé….jásají někteří komentátoři. Nikdo se už, ale nepozastavuje nad tím co se tím vlastně dosáhlo. Úsvit Okamury je totální maglajz založen na osobním byznys plánů Okamury, jak říkám, peníze vynaložené na těch 14 poslanců jsou penězi vyhozenými z okna….i když vyhozené z okna by zajisté pomohly více potřebným než jsou „spasitelé“ z řad Úsvitu. Bártu zatkla policie, Okamura, s ním na jednou nemá nic společného, cit:“ vždyť není ani členem Úsvitu“, no jo, ale takových jste pane Oka/Babi/muro na kandidátce měl, kteří nejsou členy Úsvitu a jsou spasiteli národa, a udělají pořádek s tím bordelem v republice…….Je mi špatně z toho, že lidé naletěli, Babišovi, Úsvitu, kteří jim slibovali zázračný lék, zeptám se, kde byli pánové Babiš a Okamura před 7 lety? Proč už tehda netáhli tažení za svobodu a „přímou demokracii“.

Jako levicově smýšlejícímu člověku je mi smutno z toho co se stalo s levicí, která je nejednotná, postrádá koncepci a po období opozice se zmohla pouze na 20 % hlasů. Je mi také smutno z totální demontáže pravice, protože je nutný silný protipól, politický protipól, a ne podnikatelsko-populistický projekt, založen na vychytralých manipulátorech a jedincích, kteří se nechali do takové projektu vtáhnout. Tím jsem chtěl říct, že by bylo ideální, kdyby čssd dostala např. 35%, měla jasný silný mandát, nesla tíhu odpovědnosti. A za jedno dvě volební období by mohla jít do opozice a silná pravicová, etablovaná strana by měla vyhrát taktéž s silným náskokem. Jsem zastáncem většinového systému, ale u nás zatím bohužel dosti těžko myslitelné, že se tento systém zavede, je potřeba ústavní většiny obou komor, a to nehrozí;)

Občané, nezbývá než se rozhoupat, najděte rychle nově nejbližšího poslance Úsvitu nebo Ano a ptejte se co dělají s tím „bordelem“, ptejte se jich pravidelně, můžou skládat účty, hned teď a Vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama