ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2013 14:00:43

Prezident v Českém Krumlově

Prezident v Českém Krumlově

zamyšlení

 Vážení přátelé,

během jednoho měsíce jsem zažil několik velice zajímavých chvil, o kterých bych se s Vámi rád podělil. Myslím si, že aspoň jedna stojí za zmínku a zamyšlení.

Jak jistě víte, dne 18.10. navštívil prezident ČR spolu s prezidentem Rakouské republiky město Český Krumlov. Jako zástupce obce Horní Dvořiště jsem spolu se starostou naší vesnice měl tu čest účastnit se celého ceremoniálu. Byl jsem z toho velice potěšen, protože vše bylo na vysoké státní úrovni a vše se řídilo hradním protokolem. Byl jsem opět po dlouhé době hrdý na náš stát a národ. Bohužel netrvalo toto nadšení dlouhou dobu. Ač sem již jednou zmiňoval, při volbě prezidenta můj kandidát v prvním kole neprošel do druhého. Musel jsem tedy volit mezi panem Schwarzenbergem či panem Zemanem. Dle mého názoru bylo menší zlo volit v mém případě pana Zemana, ač nesouhlasím s většinou jeho smýšlení, či názory. Každopádně však byl pan Zeman zvolen prezidentem v demokratických a řádných volbách. Můj osobní názor je ten, že i kdyby zastával tento úřad druhý, byl by to prezident zvolený národem a já i přes svou negativitu vůči jeho osobě bych ho jako prezidenta uznával. Nedokážu se smířit s tím, že se v našem státě najde natolik hloupý člověk, který může jít s transparentem protestovat na tak důležitou a významnou akci, jako je státní návštěva hlavy sousedního státu. Cítil jsem se velice trapně a rozmrzele nad takovou ostudou, jakou předvedli ten den někteří obyvatelé Českého Krumlova. Je však nyní na místě otázka k jednomu z přítomných transparentů. ,, Vítáme prezidenta na Schwarzeberském zámku" Já osobně jsem názoru toho, že město Český Krumlov se vždy hlásilo k odkazu rodu Rožmberského. Nemá snad toto město i v názvu největší ze svých akcí odkaz pětilisté růže?! Prohlašovat zámek k rodu, který jej jen zdědil a nevybudoval je dle mého názoru opravdu hloupé. Radím tedy krumlovským, nemějte slavnosti pětilisté růže, ale slavnost spícího knížete. Vyjměte si z městských budov a znaku města rožmberskou růži, protože troufám si říct, že i poslední z pánů Rožmberských by se styděli za vaši hloupost!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama