Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2013 20:10:49

Štěpánek (DSSS)

Štěpánek (DSSS)

Boj bude pokračovat

 


Jiri-stepanek 3. listopadu 2013 Uplynul více než týden od parlamentních voleb a mnozí spoluobčané procitají z povolební kocoviny. Ono se totiž od voleb nic nezměnilo. Dosud vládne kabinet instalovaný prezidentem Zemanem, protože povolební vládně koaliční jednání dosud ani nezačala. Již přes týden se řeší cesta necesta funkcionářů ČSSD do Lán za prezidentem. Ještě nikdo nebyl oficiálně pověřen sestavením vlády a to znamená, že politicko-mravní marasmus stále trvá.

Jestliže si někdo myslel, že volby něco vyřeší, tak se velmi spletl. Politická mapa má více neznámých než před volbami. Nikdo nemá tušení, co bude v budoucnu dělat volné sdružení poslanců s názvem ANO 2011 velkouzenáře Babiše. Kam se postupem času rozprchnou poslanci zvolení za tento narychlo a odevšad poskládaný slepenec. Policie zatkla jednoho z lídrů parlamentního uskupení Úsvit, z minulé sněmovny nechvalně známého Víta Bártu. Co na tom, že zvolen poslancem nakonec nebyl, ale byl na kandidátce dnes již parlamentní strany. To jsou ty „nové“ tváře politiky, slibované nám v předvolební kampani.

A právě ve složitosti této situaci se i musíme dívat na volební výsledek naší strany. Ano, výsledek je jistým způsobem porážkou, ale není to porážka myšlenek a ideálů. I přes obdržené hlasy si musíme říci, že jsme v kampani obstáli se ctí. Vedli jsme čestný a přímý boj, podložený poctivou politickou prací a proto máme být na co hrdí.

Nerozhádali jsme se po volbách, nelžeme si do očí a nečekáme na vlastní funkcionáře za rohem s dýkou, abychom jí jim vrazili do zad. Opět sledujeme zajímavý a jedinečný úkaz na české politické scéně, kdy se politická strana po neúspěšných volbách ještě více semkne a zpevní. Kolik jen ujištění a prohlášení plné odhodlání a vůle pokračovat v politické práci obdrželo vedení strany nejenom od celých místní organizací, ale i od jednotlivců, a nebyli to jen členové, ale i mnozí dlouholetí aktivisté, kteří na volební sobotu reagovali rázně – vstupem do strany. Nebylo jediného člověka, který by zpochybnil neotřesitelné vůdčí postavení předsedy strany Tomáše Vandase.

Jestliže si někdo myslí, že jsou to jen propagandistická a uklidňující slova výkonného místopředsedy, tak je to samozřejmě jeho věc. Ale čas dá za pravdu mým slovům, že DSSS neřekla ještě poslední slovo a budeme stále pokračovat v politické činnosti. Nás z náměstí nedostanete, dámy a pánové z poslaneckých klubů, prorežimních redakcí a kutlochů občanských sdružení. Naše víra v politickou změnu poměrů je nezlomná a nekonečná.

Po celou dobu kampaně jsme přikládali chladivý obklad na rozpálené hlavy blouznivců, jenž se zraky zatemněnými básnili o spasiteli Babišovi. Marně předseda strany vážně a důrazně varoval před příkladem Věcí veřejných, které šly do předchozích voleb se stejným propagandisticko-spasitelským zápalem, jako babišovci. A konce všichni známe. Ale nic naplat. Bezmála milion občanů vyměnilo seriózní politickou nabídku za koblihu. Ano, koblihy jsou vítězem voleb, nikoliv program, ideje či myšlenky, ale kobliha rozdaná v metru a na ulici. Milion spoluobčanů volilo koblihou a nikoliv hlavou. Však je za chvíli Babišova kobliha začne tížit v břiše jako kámen a v ústech budou mít zvláštní pachuť politického bahna.

Nebojte se, ještě budeme mít dost práce s nápravou věcí. Za půl roku nás čekají evropské volby, kde budeme neohroženě prezentovat svoje politické názory a také budeme reagovat na domácí politickou situaci, která bude zřejmě ještě horší, než je dnes. My i nadále budeme vést kampaň s programe národním a sociálním, a dáme voličům šanci, aby vyměnili koblihy za politiku. Za politikou poctivou, pracovitou a trvalou.

Jiří Štěpánek, výkonný místopředseda DSSS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama